Moram da se ne složim...
Kao prvo, kad kreneš da praviš brod, onda praviš brod a ne ploviš... Izgubiš par godina i mnogo kilogarma živaca dok ne zaplovi. Znam da je ZoranT odličan u tome, i meni je pomagao kad sam produžavao brod, ali najmanje od svega košta kupiti lim i izvariti... Toliko sitnica ima da se kupe i ugrade, kojih nismo ni svesni. Pa gde je još ugradnja motora, marinizacija... Garantujem da metalni brod, gabarita i sa opremom kakvi ovi preko imaju ne može da se napravi ni za duplo te cene (a pri tome mislim na cenu broda, prevoza, taksi...)...
Jeste da imamo nov brod, ali po mnogo većoj ceni, i uz potrošeno mnogo kila živaca.
Pogledaj samo enterijer na tim brodovima, to je radio neko ko se time bavi, a ne komšija i ja kupili par tabli špera i ubodnu i krenuli u akciju...
Dobra brodska WC šolja košta 500e...
Ne znam... Ja sam pristalica pravljenja broda samo ako to znaš sam da uradiš i uživaš to da radiš, ili imaš previše viška novca, pa možeš sve da prepustiš dobrim majstorima koje se ne mora nadgledati (ako takvih ima?!)...
Davno sam rekao da pošto mi je ostalo još jedno 50-60 godina života realno (mada, ako nastavim da se družim sa Veprom, to je dosta manje usled oštećenja na jetri)

ne mogu sebi da dozvolim da preskočim ni jednu godinu da ne plovim...Marissu sređujem od kako je imam, i još nisam gotov (ovih dana posle godinu dana pauze završavam enterijer), ali plovila je svo vreme...
I za kraj, da osmišlja brod za sebe može onaj ko je nešto plovio, pa sada zna šta mu treba... Dori je ovo prvi brod, i tek će za nekoliko godina da zna šta mu to treba i da vidi kako će da ga koristi i šta mu to odgovara...