Danas nosim provijant (nužni) i higijeničarske sisteme pa naprej u nove radne pobede :)
Ukratko, brod je uvežen na fakturu tako da nije bilo potrebe za notarošem i sličnim gadostima. Pošto je plan A propao da se doplovi, troškovi vangabaritnog prevoza su bili 2800 evra ako nekom zatreba. Prevoz je izvršila slovenačka firma. U njihovom slučaju vangabarita znači do 3 metra, posle toga ide pratnja i sve u nebo sa cenom. Tako da ko se odluči na ovakav prevoz 3 metra je granica.
Opet zbog plana A je uplaćen zimovnik koji smo odzimovali za 15 dana

Na to sve idu troškovi carine koja i ne mora da bude ako se uvozi iz EU ali onda nešto drugo tako da ebeš 5 posto, lakše je...
U principu na ovu vrstu prevoza treba kupiti skuplji brod onda je transport manji procenat :)
Ja sam stvarno sveznadar i mislim da mogu sve ali bi bilo istina što sam rekao da bih prvih 5 dana udarao od obale do obale po kanalima. Valjda bi posle savladao tehniku. To je potvrdilo i kratkotrajna vožnja od par kilometara i dobro jeda se baš nisam upustio u to putešestvije ali izgurao bih sigurno..
U to kontekstu kad ga registrujem moram angažovati novosadiste dobrovoljce za obuku u plivanju :)