Autor Tema: Gomila zezancija  (Pročitano 707840 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Vuk

• Savski dupegric . Kratkorepi
Odg: Gomila zezancija
« Odgovor #840 poslato: 21, 08, 2010, 11:07:07 pre podne »
 :)

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #841 poslato: 21, 08, 2010, 11:20:50 pre podne »
Iskreno sam se nasmejao gledajući izveštaj o ovom dogadjaju.

Lično, smatram da nije u redu kada se pojavi osoba u kupaćim gaćama-bermudama i atlet majici pred šalterom u banci ili u bilo kojoj instituciji. Mislim da to nije lepo. Po meni, to je izraz nepoštovanja institucije u koju se dolazi i ljudi koji u njoj rade.

Medjutim, mnogo puta sam se upitao zašto smo svi svedoci da u nekim institucijama ne dozvoljavaju muškarcima da ulaze u kratkim pantalonama pristojne dužine (ovde ne mislim na kratke šortseve koje i inače malo ko danas nosi - uglavnom svi nose one do ili ispod kolena), a pri tom niko ne vraća sve one devojke i mlade žene koje u kratkim suknjicama, šortsevima, otkrivenih stomaka i bubrega dolaze na iste te šaltere (nemoj da neko pomisli da sam nastran i da okrećem glavu na drugu stranu kad se takve cice pojave preda mnom!).

Možda sam ja staromodan i možda me polako gazi vreme ali zaista mislim da za sve postoji i mesto i vreme.

Niko normalan neće na plažu otići u odelu sa kravatom; strašno mi je kad na sahrani vidim mlade žene u majicama sa tankim bretelama i velikim dekolteima.
Ipak, postoji nešto što se naziva poslovnom etikom koja podrazumeva i kodeks oblačenja. Mislim da je sve to pomalo skrajnuto u poslednjih dvadesetak godina i da se tome poklanja malo pažnje kako u školskom obrazovanju, tako i u kućnom vaspitanju.

Tačno je da je u britanskoj armiji bilo propisano nošenje kratkih pantalona ali to je važilo za trupe stacionirane u tropskim predelima. I zaista, bilo bi strašno u tim uslovima insistirati na dugim pantalonama imajući u vidu materijale koji su u to vreme bili dostupni (pogledajte danas kako su obučeni američki vojnici - nove tehnologije omogućile su izrade novih uniformi u kojima se i tropske vrućine i polarne hladnoće lakše podnose).

Verujem da u ove dane visokih temperatura niko ne bi trebalo da zameri na malo komotnijem oblačenju, pa ipak, kao što rekoh, svako treba sam da oseti šta je primereno kojoj prilici.

A ovo što je Kapetan uradio - to je dovodjenje do situacije apsurda, pa je zato toliko smešno. Živeo, Kapetane!

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #842 poslato: 21, 08, 2010, 16:06:23 posle podne »
... cela situacija govori o zemlji srbiji leta gospodnjeg 2010 ...

1 odluka za bermude je seksisticka jer se ne odnosi na oba pola istovremeno....
2 drzava srbija ne postuje mene i moju porodicu, ja ne zelim da postujem takvu drzavu
3 koji to zakon propisuje nosenje odece posetilaca drzavnih institucija ?

Van mreže zorter

« Odgovor #843 poslato: 21, 08, 2010, 20:00:09 posle podne »
Eeeeeee, moj Kapetane, taj zakon je na snazi vec 4-5 godina a Ti si tek sad to otkrio.
Ja sam u firmi dva puta kaznjen zbog nosenja takvih bermuda i jednom zbog papuca (sandale nikad nisam nosio), a koleginice dolaze (sto kaze LSI) u majicama na bretele i mini suknjama, i njih niko ne kaznjava. :wild:
Nije mi jasno, al takva je Srbija.
Jednom sam im "obecao" da cu ih tuziti (firmu) zbog nepostovanja moje licnosti i seksizma ali ............. i zakon je na njihovoj strani a protiv nas (citaj muskaraca).

Van mreže MisterTwister

• Titelski sokozder
« Odgovor #844 poslato: 22, 08, 2010, 18:18:25 posle podne »
Prica je sledeca.  Ja se vec danim cudim kako smo u Prekrsajni sud u Pancevu primili momka da radi na odredjeno i isti se svaki dan pojavljuje u bermudama na poslu. Nisam odmah shvatio da je doslo do promena. Od sutra na posao odlazim u kupacim gacama sa dzakovima na nogama.KAPETANE, HVALA TI STO SI MI OTVORIO OCI ! Ako se kandidujes na nekim izborima imas moj glas i svesrdnu pomoc.  ''Kapetana za kapetana Srbije''  :good:
Plutam, plivam, ronim, zaranjam, izranjam, nestajem, vraćam se...

Van mreže barbanesa

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
    • Lence
  • Brod tip: Metalni
  • Marina: Dsrv Karaburma
  • Veličina: 9,5m
« Odgovor #845 poslato: 22, 08, 2010, 19:38:40 posle podne »
Eeeeeee, moj Kapetane, taj zakon je na snazi vec 4-5 godina a Ti si tek sad to otkrio.
Ja sam u firmi dva puta kaznjen zbog nosenja takvih bermuda i jednom zbog papuca (sandale nikad nisam nosio), a koleginice dolaze (sto kaze LSI) u majicama na bretele i mini suknjama, i njih niko ne kaznjava. :wild:
Nije mi jasno, al takva je Srbija.

Pa da i ti licis na zensko i da imas sike i tebe bi pustili u mini suknji. :lol: :lol: :lol:
Za tebe i mene je samo feredza.. :friends: :friends:
« Poslednja izmena: 22, 08, 2010, 21:08:09 posle podne od strane zorter »
Blago onom ko mlad poludi ceo mu zivot u veselju prodje

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #846 poslato: 22, 08, 2010, 20:32:39 posle podne »
...
Za tebe i mene je samo feredza.. :friends: :friends:

:nono:
Ni u čemu ne treba preterivati, pa ni u samokritici.
Sve dok naše supruge od nas ne budu tražile da stavimo džak preko glave pre seksa :scare:, dotle ni feredže nisu potrebne.

Kad bolje pomislim - lepi smo k'o upisani :dance1:

Van mreže SALE NB

« Odgovor #847 poslato: 22, 08, 2010, 20:53:42 posle podne »
Po meni, to je izraz nepoštovanja institucije u koju se dolazi i ljudi koji u njoj rade.

Ako bih to tako gledao, počeo bih u sve državne institucije, a i u neke privatne (npr. banke), da idem gologuz!
Naime, ja stvarno imam problem da poštujem te institucije i ljude koji tamo (ne)rade!
Oni mene ne poštuju ni kao građanina ni kao klijenta, a često im pofali poštovanja i kao prema običnom ljudskom biću. (Čast stvarno retkim izuzecima)
Stvarno bih krenuo gologuz po tim i takvim institucijama, ali ne želim da sa govnima imam posla. Obavim što imam što brže mogu i pobegnem dalje. Hvala Bogu pa izmisliše Netbanking! :taunt:

Kapetane, za ovo kapa dole!  :lol: :taunt:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže LSI

• LSI
« Odgovor #848 poslato: 22, 08, 2010, 21:26:31 posle podne »
Ja na čitavu ovu stvar gledam sa vedrije strane.
Kao što rekoh, Kapetan je izvrnuo sve do apsurda i time poentirao u velikom stilu.

Ipak, da ne bismo polemisali oko toga da li tako treba ili ne treba, želeo bih da kažem nešto.

Ja savršeno dobro razumem i Kapetanov postupak i komentare Twister-ove i Saletove, ali se ne slažem sa takvim pristupom.

To što živimo u ovakvoj državi i što se prema nama kao gradjainam ta ista država, kroz svoje organe (koji izraz!) i institucije prema nama često ponaša sa krajnjim omalovažavanjem, uvredljivo i krajnje neprihvatljivo - ne može da bude opravdanje za naše ponašanje.

Na nama je da postavimo granice za sve što radimo i sami smo odgovorni za svoje postupke. Ako svi mi prihvatimo taj stav da se treba spustiti na najniži nivo komunikacije i da svima treba uzvratiti istom merom, pa čak i još gore - to nas neće nigde odvesti.
Samo ćemo postati isti onakvi, pa i gori, od onih koje svojim ponašanjem želimo da unizimo.

Takvo ponašanje samo nama samima može da donese još više zla, jer kada nas neko uvredi, možda to i nismo zaslužili, a kada sopstvenim ponašanjem učinimo da budemo isti kao i "oni", pa i gori, onda se sigurno nećemo osećati bolje. Naprotiv.

Pri tom, ne zaboravite, u svim tim ustanovama rade i neki drugačiji ljudi od onih koji ne zaslužuju da na njih potrošimo više ni jednu reč. Rade tamo i ljudi koji su nečiji rodjaci, roditelji, ljudi koji imaju iste ili slične probleme kao i mi i koji ništa nisu krivi što rade u takvim institucijama, kao što ni mi nismo krivi što smo rodjeni i što smo odlučili da ostanemo da živimo u ovoj i ovakvoj zemlji u kojoj žive i takvi koji ne zaslužuju naše poštovanje.

Mislim da sopstvenim primerima treba da pokušamo da im pokažemo gde i kad greše, ali kao što rekoh ranije - u svemu treba imati mere i samopoštovanja.

Dule

• Gost
« Odgovor #849 poslato: 22, 08, 2010, 21:35:40 posle podne »
Državu u kojoj živiš i njene institucije MORAŠ poštovati. Ako je ne poštujemo mi kako da očekujemo da nas poštuje neko i svrsta nas u državu sa kojom treba i poželjno je saradjivati.
Mislim da nećete naći ni jednog Engleza koji bi sa svojom državom uradio ovako nešto. Država Srbija to smo mi svi. Šta je sa svima vama.
Treba da vaspitavate svoju decu da grade srećno i bogato društvo a vi se sa tim stvarima igrate.
Kome ova država nije dobra neka pogleda ima li negde bolje za njega. Ne verujem. Da ima odavno bi otišao.
Neka se niko ne ljuti. I ja ponekada poludim zbog birokratije ali tako je svuda. Ovde nije u pitanju kako se obući već koliko ja cenim i poštujem druge.
Zamislite da kumu na venčanje odete u bermudama?
Naravno da nećete jer poštujete kuma, a i da odete vrlo brzo bi vas svatovi najurili. Možda i sa nekom modricom.
Nemojmo stalno dokazivati i sebi i drugima da su i albanci sa Prokletija kulturniji od nas.
Sale... od tebe to nisam očekivao. :)
Ako ti banke ne prijaju ne otvaraj im vrata, ako ti nečiji kućni red ne odgovara nemoj mu ići u posetu. Ne idemo mi tamo zato što hoćemo i volimo nego zato što moramo. Ne zove nas niko u goste već idemo da završimo posao. A kada poslovno negde odlazimo zna se kakav je red. Oduvek se i uvek će se znati. I važi za svakog.
Naravno da se uvek mogu izigrati neki propisi ali zna se čija je bruka. Nikako nije portira koji je okrenuo glavu.
Izvinjavam se svima, ali i ja sam malo staromodan i volim da se zna red.
Šta biste rekli učitelju koji bi došao u bermudama da predaje vašoj deci?

Dule

• Gost
« Odgovor #850 poslato: 22, 08, 2010, 21:42:18 posle podne »
Skoro ceo vek čekamo željno da ponovo imamo svoju državu Državu Srbiju a sada ne biramo reči da je omalovažimo. Ni reči ni način. Kapetana razumem. On je anarhista po definiciji :) . Ali to ne znači da treba sada svi da ga podržimo u njegovom obračunu sa državom.

Van mreže zorter

« Odgovor #851 poslato: 22, 08, 2010, 21:47:47 posle podne »
Boga mi ja nisam trazio da imam ovakvu drzavu. Meni je ona prethodna bila i lepsa i bolja i veca. Kad god mogu ja sam Jugosloven, a samo kad moram ja sam Srbin.
Mozda cu nekog uvrediti ovim, ali jbg, drzave u kojoj sam rodjen vise nema. :sorry:

Dule

• Gost
« Odgovor #852 poslato: 22, 08, 2010, 21:51:59 posle podne »
To je tvoje opredeljenje ali državu u kojoj živiš moraš da poštuješ. Ne moraš da voliš ali moraš da poštuješ. I taštu ne voliš ali joj se obraćaš sa Vi :)
Nije zabranjeno izjašnjavati se kao jugosloven, ali baš Jugoslavija je Srbiju unazadila i upropastila. I ja sam rodjen u istoj državi kao ti ali uvek mi je u krštenici pisalo Srbin. Uvek smo slavili Božić i Krsnu slavu. Kao i većina naroda ovde.
Ako želimo da našoj deci bude lepše mi se moramo promeniti. Kad mi budemo ispravni gradjani ove države e onda možemo da je uhvatimo za vrat i tražimo od nje sve ono što mislimo da treba. Dotle... kakvi smo mi takva nam je i država.

Dule

• Gost
« Odgovor #853 poslato: 22, 08, 2010, 22:03:37 posle podne »
Na primer ... sve moje mušterije su u kupaćim gaćicama, bermudama, šorcevima, goli do pola... pa dolaze da se sunčaju, voze i rekreiraju.
Ali zamislite da ih usluže momci isto tako odeveni? To niko ne bi zamerio ali bi moja radnja prvo meni izgledala vrlo neozbiljno i neposlovno. Zato svi moraju da nose majcu, kratke pantalone i patike. Sporski i pristojno. Oni su ogledalo moje firme :) i na meni je da tu zavedem red.
Banke i državne institucije a i privatna preduzeća imaju vrlo rigorozne zakone u pogledu oblačenja radnika i službenika. Mnogi moraju da nose i kravatu po najvećoj vrućini i košulju dugih rukava.
Zamislite sad situaciju.
Ulazi u banku tip u majci na britele, šorcu i sa papučama. Noge prašnjave, on znojav... sedne na stolicu da sačeka red, raširi noge a iz šorca sve ispadne :) . Toga je bilo koliko hoćete pre 5 - 6 godina. Takvi smo mi. I zato se i uveo novi zakon.

Van mreže zorter

« Odgovor #854 poslato: 22, 08, 2010, 22:37:28 posle podne »
Dule, sto se postovanja drzave tice, dugacka je to prica. Koliko je postuju poslanici i drzavni sluzbenici..... e o tom bi se tek imalo sta pricati.
Ne govorimo mi o tome, vec o nemogucnosti ulaska u zgradu suda i MUP-a u malo kracim dugim pantalonama (nekad su ih nasi roditelji zvali trofrtaljke), i papucama, ali samo za muskarce, dok zene mogu u mini suknjamam i majicama na bretele sa dubokim deholteom (istini za volju ono sto vecina nas muskaraca voli da vidi), a i one sedaju na stolice i cekaju u redu. Ovde je rec o razlicitim arsinima za oba pola. A da ne pricam o tome da (po njima, sluzbenicima) je kulturno uci u zgradu sa najlon kesama na nogama.
A posebna prica je da svi ti koji rade u takvim ustanovama imaju klima uredjaje i naravno da mogu biti i u dugim rukavima s kravatom. A svi zaboravljamo da polako ulazimo u vreme tropskih vrucina.
U Grckoj policajci, kao redovnu uniformu, imaju kratke pantalone, a pogledaj nase policajce. Nije retko da iako imaju majicu ispod kosulje vidis kako se oznojio ispod pazuha (sto je po meni veoma ruzno). Samo da ne nose kratke pantalone. Pa i to moze biti lep deo uniforme. Koliko je njih samo na ulici dobilo toplotni udar. O tome se ne prica. Bolje na bolovanje nego da se komotno obuce. Nije vazno kako je neko obucen, samo da je s ukusom u naravno ne vulgarno.
Ja bar tako mislim, ali ko mene (a i tebe) pita.