Ja na čitavu ovu stvar gledam sa vedrije strane.
Kao što rekoh, Kapetan je izvrnuo sve do apsurda i time poentirao u velikom stilu.
Ipak, da ne bismo polemisali oko toga da li tako treba ili ne treba, želeo bih da kažem nešto.
Ja savršeno dobro razumem i Kapetanov postupak i komentare Twister-ove i Saletove, ali se ne slažem sa takvim pristupom.
To što živimo u ovakvoj državi i što se prema nama kao gradjainam ta ista država, kroz svoje organe (koji izraz!) i institucije prema nama često ponaša sa krajnjim omalovažavanjem, uvredljivo i krajnje neprihvatljivo - ne može da bude opravdanje za naše ponašanje.
Na nama je da postavimo granice za sve što radimo i sami smo odgovorni za svoje postupke. Ako svi mi prihvatimo taj stav da se treba spustiti na najniži nivo komunikacije i da svima treba uzvratiti istom merom, pa čak i još gore - to nas neće nigde odvesti.
Samo ćemo postati isti onakvi, pa i gori, od onih koje svojim ponašanjem želimo da unizimo.
Takvo ponašanje samo nama samima može da donese još više zla, jer kada nas neko uvredi, možda to i nismo zaslužili, a kada sopstvenim ponašanjem učinimo da budemo isti kao i "oni", pa i gori, onda se sigurno nećemo osećati bolje. Naprotiv.
Pri tom, ne zaboravite, u svim tim ustanovama rade i neki drugačiji ljudi od onih koji ne zaslužuju da na njih potrošimo više ni jednu reč. Rade tamo i ljudi koji su nečiji rodjaci, roditelji, ljudi koji imaju iste ili slične probleme kao i mi i koji ništa nisu krivi što rade u takvim institucijama, kao što ni mi nismo krivi što smo rodjeni i što smo odlučili da ostanemo da živimo u ovoj i ovakvoj zemlji u kojoj žive i takvi koji ne zaslužuju naše poštovanje.
Mislim da sopstvenim primerima treba da pokušamo da im pokažemo gde i kad greše, ali kao što rekoh ranije - u svemu treba imati mere i samopoštovanja.