Anketa

Prikolica za camac

Pozdrav svima! Imam par pitanja ako neko zna da odgovori.Kupio bi prikolicu za camac od 6m sa ravnim dnom.Gde bi to mogao da nadjem jer koliko sam video po oglasima najcesce se prodaju bez papira i atesta ili su skuplje nego sto bi me izasao nov camac.A s
0 (0%)
Pozdrav
0 (0%)

Ukupno glasova: 0

Autor Tema: PASARA ISTRANKA  (Pročitano 136024 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Bakara

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • Brod tip: Riviera
  • Marina: Zemun
  • Veličina: 8.7m
Odg: PASARA ISTRANKA
« Odgovor #240 poslato: 24, 05, 2017, 13:40:32 posle podne »
Ma da, najbolje je da probas. Za moje trenutne potrebe bi bio vise nego dovoljan. Mada radio koji mi je bio na camcu je trosio 2A, pa sam ga izbacio :D
Svaki dan proveden na reci, ne racuna se u zivotni vek

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Cranchi Holiday
  • Marina: Nautički klub Zemun-Stari Šlep- Zemun
  • Veličina: 6 metara
« Odgovor #241 poslato: 24, 05, 2017, 14:25:38 posle podne »
Radio verovatno neću stavljati. Dosta mi je buke i galame, na reci odmaram dušu. Ni prošle godine ga nisam imao, ako i bude biće neka nova tehnika na baterije i punjenje kao telefon. Napunim kući pa dok traje. Osvetljenje će biti led, Probaću pa kako bude. Hvala na podršci.

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #242 poslato: 26, 05, 2017, 20:09:23 posle podne »
Svakim danom sve sam bliže reci. Tenda nameštena, komarnik za vrata na kabini napravljen, izvučene sajle i kablovi, sutra ako vreme dozvoli kači se motor i polako privodim kraju radove.... naravno za sada, uvek nešto ima da se doradi  jh

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #243 poslato: 16, 09, 2017, 21:33:59 posle podne »
Ploveći sa svojom Istrankom, uvek ja fotografišem nekog drugog ili okolinu, niko bre da se seti da mene snimi. E danas konačno ZoranT uze kameru i snimi ljutu mašinu kako seče talase Dunava. Išli od Radeckog do Višnjice. Od Višnjice do Zemuna dovezli novu Bakarinu ladju, i to kakvu ladju, ajde Bakara ne stidi se postavljaj slike i snimak, za to vreme evo moje istranke a tu je negde pored i moćna Bakarina ladja.

www.youtube.com/watch?v=huAiCh0c5bs&feature=youtu.be

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #244 poslato: 16, 09, 2017, 21:55:11 posle podne »
Znali smo da je Zoran vrstan majstor, ali da je i majstor inprovizacije, e to smo danas saznali, takodje i da moramo uvek sa sobom imati paljenu žicu. Tako je dobro uštimao telefaks sajlu, pomoću štaaapa i kanapa tj.paljene žice da je Bakara svoju ladju bez problema dovezao do Zemuna. Alal vera majstore.

Van mreže Bakara

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
« Odgovor #245 poslato: 16, 09, 2017, 22:03:14 posle podne »
Pasara ide vrlo glatko sa tom Yamahom, baš me je iznenadila! A paljenu žicu od danas nosim gde god da krenem  jh

Van mreže LSI

• Drekavac sa Srednjih voda
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #246 poslato: 16, 09, 2017, 22:45:03 posle podne »
Pasara ide vrlo glatko sa tom Yamahom, baš me je iznenadila! A paljenu žicu od danas nosim gde god da krenem  jh

Како да не иде пасара кад је то Милета сређивао.

А што се тиче паљене жице, сутра поручујем преко АлиЕкспреса!

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #247 poslato: 17, 09, 2017, 15:48:05 posle podne »
Danas, nedelja, jutro mestimično oblačno, ali toplo, Nisam mogao da odolim da i danas ne izadjem sa mojom Pasarom na Dunav. Ja i supruga isplovili iz Redeckog i otišli preko puta uzvodno jedno 500 metara ispod Pupinovog mosta. Ima tamo jedna zgodna vrba, za koju se vežem i pokušavam da pecam. U jednom trenutku skoro da se skroz izvedrilo, sunce prži, supruga na palubi uživa pod zracima sunca, ja zabacio štapove, probam malo i na plovak, uhvatila se jedna manja bela, uz poljubac otišla nazad u Dunav. Odjednom pogledam prema popinovom mostu i ne vidim ga. Priotisla magla Dunav peni. Auuuu ljudi, čuo sam o toj Salauci ili kako se većo zove, ali danas sam je proživeo na Dunavu. Nikada brže nisma pokupio štapove. Yamaha pali iz prve, i bež prema marini, pored mene protutnja jedan aluminijski gliser, maše, beži i on. Iza nas kao u filmovima, ono kad se pesak u pustinji podigne, tako i na dunavu samo vodena magla i vetar. Sve us vemu uspeo sam da stignem do marine, vežem se navučem ceradu, da mi se baš kokpit ne napuni vodom, i sledi čekanje dok ne stane. Zveki 66, usidren na bovi sedi  u čamcu ušuškan iposd cerade. Dobro me je iskritikovao što sam kretao sa mesta, kaže trebao sam da se samo vežem bolje za vrbu i čekam da prodje. Možda i jesam trebao ali volim što sam i ovo doživeo, da osetim prave ćudi Dunava, da znam za drugi put. Lepo je slušati  o tuidjim iskustvima, ali lepo je imati i svoje. 

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #248 poslato: 25, 09, 2017, 10:13:48 pre podne »
Leto prošlo, nautička sezona za nas koji vadimo čamce iz vode je polako na izmaku, tako ću i ja za jedno mesec dana izvaditi svoju Istranku, i usidriti je u dvorištu. E onda sledi pranje glancanje, razne dorade. Mora se nešto raditi zimus, čisto da se ne ulenim. Nećete se vi ljutiti kad budem postavljao pitanja, tražio savete i sl. Prvo što ću da odradim, to je da skinem postojeća vrata na kabini i da stavim roletnu. Trenutno sam nabavio aluminijsku, ali u toku je potraga za drvenom, jer mi je nekako milije da sve bude tu od drveta. Roletna bi se podizala i išla pod plafon kabine, i tako ne bi ništa smetalo, kao što sada vrata smetaju kada se otvore, i tu će se dobiti nekoliko cm prostora. Sad ako je neko imao iskustva sa roletnom na vratima kabine, ili neko negde u dvorištu ima drvenu roletnu, širine oko 60cm visiner 1 m, nemoj da je zimus pretvotri u ogrev, ako ne ide alminijumska, braon boje tako da bude što sličnija pregradi na kabini. E još nameravam, možda, da napravim platformu pozadi, sad da li od stakloplastike ili inoxa to još nisam odlučio. Motor će ostati na istom mestu a levo i desno bi trebala da stoji platforma, tako da se motor može slobodno podići. Ako neko ima slike neke lepe platforme neka postavi da ja to sve lepo snimim i prionem na radove.
 Pozdrav za sve i uživajte na reci, biće još lepih dana.

Van mreže Bakara

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
« Odgovor #249 poslato: 25, 09, 2017, 10:37:54 pre podne »
Evo nadjoh jedan album Pasare Istranke sa malim produzetkom korita od stakloplastike. Vidi da li je to slicno onom sto si zamislio:
https://mojalbum.com/fastic/pasara-istranka/foto/14682636/povecaj#!14682560

E sad, da li nesto dobijas time po pitanju plovnosti, ili gubis, to ce ti najbolje ZoranT reci  114

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #250 poslato: 25, 09, 2017, 11:04:05 pre podne »
Nije loše, nešto tako slično bi trebalo da bude.

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #251 poslato: 25, 09, 2017, 11:18:42 pre podne »
Ово на слици је веома добро решење (по мом лаичком мишљењу) из бар два разлога:
- продужена је водена линија чамца, што доприноси повећању брзине
- овако надограђене ваздушне коморе подижу крму.

Да ли платформа од прохрома и дасака или овако, значајно ће олакшати приступ мотору, кад треба нешто погледати или урадити на води.

Милета, мени се ово допада више него да се направи платформа од прохрома и дасака. Питање је само ко би то направио тако да буде квалитетно урађено, да буде чврсто везано с крменом таблом.

Van mreže MiletaStamat

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #252 poslato: 25, 09, 2017, 13:33:50 posle podne »
Dobro je ZOX ovo kod tebe odradjeno, tako nešto bi izgledalo i kod mene, ako se ne odlučim za stakloplastiku. Imam jednog drugara plastičara moram se konsultovati sa njim, koliko bi se to moglo odraditi kvalitetno i čvrsto a da drži težinu čoveka. Za prohromsku mi nije problem to mogu skoro sve sam.

Van mreže zankiki

• Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
« Odgovor #253 poslato: 25, 09, 2017, 14:34:28 posle podne »
Ja bih to uradio baš ovako!
Dobio bi sigurno na brzini...

http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,2959.0.html

Van mreže zveki66

• Rečni Drekavac
  • www.mojaladja.com
    • ALiBI
  • Brod tip: Dragan Nautilus-Smederevo
  • Marina: Radecki, Zemun
  • Veličina: 7,3
« Odgovor #254 poslato: 25, 09, 2017, 15:44:16 posle podne »
Da, to je cudo sta je covek napravio od pasare koja je bila skoro za otpad. Nekoliko puta sam ranije citao ovu temu. Zna li neko jel plovi jos uvek.