E, ovako treba... > Honda
Honda B75, kada ga upalim ima prejak gas koji ne mogu da smanjim
tamiski pirat:
proveri zazor na ventilima .... licno bih rekao da je motor u uberturi ..... tako da karburator nema veze stim .... i jos nesto nemoj ga ubacivati u brzinu pod tim gasom , skrljaces menjac
Šomi Quicksilver 300:
--- Citat: Ljuba 12, 04, 2015, 09:35:53 pre podne ---Dakle tu ima više problema.
Ta svećica ne radi, prvo proveri da li kabl baca struju na nju da prvo to eliminišeš a onda zameni svećicu pa ponovo proba.
--- Kraj citata ---
Nemam pojma Ljubo, ali pravi mi decu ovaj motor taz
Kako misliš ne radi svećica, radi lošije ili UOPŠTE ne radi?
Zar ne bi motor trokirao, lošije palio i ostalo...
Mogu misliti kako će motor tek "urlati" kada bude dobio drugu ispravnu svećicu ups
Šomi Quicksilver 300:
--- Citat: tamiski pirat 12, 04, 2015, 09:54:35 pre podne ---proveri zazor na ventilima .... licno bih rekao da je motor u uberturi ..... tako da karburator nema veze stim .... i jos nesto nemoj ga ubacivati u brzinu pod tim gasom , skrljaces menjac
--- Kraj citata ---
Šta znači "ubertura" ?
A ne bih se usudio da merim zazor na ventilima, ja volim mehaniku ali se plašim upuštanja u takav poduhvat, a pomoći nigde u blizini no125
Po svemu sudeći mislim da ću ga ja samo u brzini i voziti ha
Na vodu, odveslam iz plićaka, pali u brzini i ručica gasa mi ni ne treba, a kada pristajem, ugasim ga jedno 30m od obale i milina stri
bratsaja:
Pranje karburatora bez ultrazvucnog kupatila ne pije vodu.Dzaba kiseline,licne i ostale gluposti,mozes samo stetu da napravis.Na ebay imas da kupis kadicu za par desetina evra pa ako ti je skupo da placas majstora probaj sam ali obavezno koristi specijalnu tecnost namenjenu za to.
Proveri kako zatvara iglica koja puni lonce kada plovak dodje u gornji polozaj,mozda preliva.Na jednoj slici mi se cini kao da gas nije vracen do kraja,da li na leru leptir stoji zatvoren?Mozda je neko nesto cackao pre tebe pa je nesto iskrivio.To sto ne reaguje na sraf za vazduh nije cudno,reagovace samo na ler gasu i zato mislim da se gas ne vraca do kraja.Ako karb nije dobro udihtovan pa negde curi,a motor ulaci to gorivo,dobices jak gas.
Šomi Quicksilver 300:
--- Citat: bratsaja 12, 04, 2015, 11:30:54 pre podne ---Pranje karburatora bez ultrazvucnog kupatila ne pije vodu.Dzaba kiseline,licne i ostale gluposti,mozes samo stetu da napravis.Na ebay imas da kupis kadicu za par desetina evra pa ako ti je skupo da placas majstora probaj sam ali obavezno koristi specijalnu tecnost namenjenu za to.
Proveri kako zatvara iglica koja puni lonce kada plovak dodje u gornji polozaj,mozda preliva.Na jednoj slici mi se cini kao da gas nije vracen do kraja,da li na leru leptir stoji zatvoren?Mozda je neko nesto cackao pre tebe pa je nesto iskrivio.To sto ne reaguje na sraf za vazduh nije cudno,reagovace samo na ler gasu i zato mislim da se gas ne vraca do kraja.Ako karb nije dobro udihtovan pa negde curi,a motor ulaci to gorivo,dobices jak gas.
--- Kraj citata ---
Iglica zatvara ok, duvam kroz crevo za dovod goriva, polako pomeram plovak i baš kao po prospektu zatvori(mislim da to niko ništa nije dirao)
Eee sad, šta me MNOGO buni...Kažeš da kada je gas vraćen, klapna u karburatoru treba da bude zatvorena???
Kod mene nije takav slučaj, pola klapne je zatvoreno a druga polovina nije(kao da je iskrivljena)
Eee sad, ne znam da li je to neko pre mene čačkao ili je tako fabrički?
Sad pokušavam da nađem servis manual, ali mi ne ide...Imam od BF75, ali nisu isti karburatori
Ako neko ima iskustvo sa karburatorom za B75 bio bih mu zahvalan da mi kaže da li je i kod njega tako.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju