E, ovako treba... > Honda

Honda B75, kada ga upalim ima prejak gas koji ne mogu da smanjim

(1/7) > >>

Šomi Quicksilver 300:
Pozdrav društvo,
Imam problem sa gore pomenutim motorom.

Kupio sam pre par dana neki gumeni čamac i  vlasnik mi je bukvalno poklonio motor uz njega, rekao je da motor nije palio oko dve godine, ali znate ono, „šta je džabe i Bogu je drago“

Posle pola sata pokušavanja sam ga upalio, i sada pali odlično, vodu izbacuje, tako da je i impeler ok k5, jedino šta me muči je „prejak gas koji ne mogu da smanjim“ XKJHDGASED

Kada ga palim, nadrukam gorivo, povučem saug, menjač na neutral i pali kao mina !!!
I tada ima velik gas, u slučaju kada vratim saug(zatvorim) motor počinje da urla koliko gasa ima...
Posle toga sam ugledao šraf na karburatoru i tada se obradovao, pomislih da ću ga tako naštelovati

Taj šraf kao da nema nikakvu funkciju, da li ga zavrnuo do kraja, da li na 2,5 kruga odvrnuo, da li na pola odvrnuo...Motor urla pa urla, ništa se ne dešava  taz

Prvo sam mislio da mu nedostaje deo na karburatoru ,filter vazduha
(mislio sam da treba da stoji kao neka pečurka na usisu za vazduh)...

Gledao po internetu i ukapirao da ovaj motor ni nema filter vazduha(bar ne onaj koji sam ja zamišljao)...

Šta se sa njim dešava, kako da smanjim taj gas i da ga naštelujem da radi mirno... Ja kapiram da je nešto oko karburatora, ispravite me ako grešim

Ljuba:
Ima tu dva šrafa, jedan za jačinu gasa a drugi za vazduh, verovatno si taj okretao.
Isprati koja se poluga pomera kada okrećeš ručicu gasa pa ćeš lako videti koji je  šraf ispod poluge koji treba da šteluješ.
Kada dovedeš gas na normalu onda ga malo pojačaj zavrtanjem tog šrafa a onda lagano zaokreći taj drugi (za vazduh) levo ili desno, poenta je da ga dovedeš u položaj gde motor najbolje radi. Na kraju ponovo smanji gas preko tog šrafa ispod poluge.

Šomi Quicksilver 300:
Da, ima dva šrafa ovaj "zaokruženi žuti" kada pomeram bukvalno nema nikakvog efekta,
a "zaokruženi crveni"šraf od ler gasa je odvrnut do kraja, vidi se i na slici ako zumirate
Da li mislite da je žuti šraf od vazduha?

Darkobp:
Taj saraf zaokruzen crvenim ti je saraf za ler gas i  na  slici ti nije uopste odvrnut skroz,samo ti njega odvrci jos i prati sta se desava sa gasom  6589

Šomi Quicksilver 300:

--- Citat: Darkobp  08, 04, 2015, 21:50:30 posle podne ---Taj saraf zaokruzen crvenim ti je saraf za ler gas i  na  slici ti nije uopste odvrnut skroz,samo ti njega odvrci jos i prati sta se desava sa gasom  6589

--- Kraj citata ---

Veruj mi, taj crveni šraf sam skroz skidao, još prstom nategnem polugicu do kraja (mislio da sajla nije negde zaglavila)
Nije to 100%
Ali ovog trenutka sam silazio u podrum i gledao, odakle logika da neko ovde postavi filter goriva(između karburatora i pumpe)  yg

Siguran sam da taj filter nije Hondin fabrički, isti takav mi je postavljen na crevo od rezervoara do motora...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju