E, ovako treba... > Honda
Honda B75, kada ga upalim ima prejak gas koji ne mogu da smanjim
Šomi Quicksilver 300:
--- Citat: bratsaja 13, 04, 2015, 06:33:13 pre podne ---Ne znam na koji sraf mislis,ali pazi sa tim srafovima da ne odleti neki u motor jer ce mu tu biti kraj.Tu nema zezanja,ako mislis na sraf sa krstastom glavom koji vezuje klapnu za osovinu,on mora da bude stegnut na smrt. Ne vidim na koji nacin on glavi.Umesto laka za nokte koji ne trpi temperaturu trebao bi da koristis lock tide,nije skup,a koristi se tako sto namazes navoj.Vibracije i temperatura su cudo,ako sraf nije stegnut usisace ga kad tad.Drago mi je da smo resili problem.
--- Kraj citata ---
Nisam znao da lock tide trpi temperaturu, a pravo da ti kažem nisam ni razmišljao da tu ima velike temperature...
No nema veze, sada su to finese, poslušaću te svakako i da, mislimo na isti šraf, krstasti na klapni k5
Ljuba:
Bravo! Eto uspeo si da sam opraviš makinu plus jedno novo iskustvo sa karburatorima hi
Kad budeš štelovao vazduh (onaj šraf) prvo zagrej dobro motor (ne zaboravi saug da vratiš čim ga upališ), zatim malo pojačaš ler gas na njegov šraf, onda dotegni skroz šraf vazduha i videćeš nepravilan rad, zatim ga odpuštaj do trenutka kad motor krene da prede i radi sa lakoćom, onda vratiš ler gas na normalu.
bratsaja:
Usis plus vibracija i ode sraf u motor i eto karambola pa posle moras da 25648
Šomi Quicksilver 300:
--- Citat: Ljuba 13, 04, 2015, 09:54:58 pre podne ---Bravo! Eto uspeo si da sam opraviš makinu plus jedno novo iskustvo sa karburatorima hi
Kad budeš štelovao vazduh (onaj šraf) prvo zagrej dobro motor (ne zaboravi saug da vratiš čim ga upališ), zatim malo pojačaš ler gas na njegov šraf, onda dotegni skroz šraf vazduha i videćeš nepravilan rad, zatim ga odpuštaj do trenutka kad motor krene da prede i radi sa lakoćom, onda vratiš ler gas na normalu.
--- Kraj citata ---
Hvala na pomoći, USPELI smo da popravimo makinu 114
Hvala na objašnjenju za štelovanje karburatora, iskreno nisam ni znao da se tako šteluje, ja kao čitao da treba dva kruga da se okrene vazduh, neko kaže 2,5 kruga, neko 1,7 krug... Naštelovao sam ga na tvoj načini i mislim da je sada ok...
Evo jedan snimak kako sada prede makina kgk kgk kgk
http://videobam.com/hnouJ
Šomi Quicksilver 300:
http://boatinfo.no/lib/honda/manuals/b75.html#/0
možda nekome zatreba,
online service manual baš za Hondu B75,
nije nešto ali se mogu videti korisne stvari 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju