Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Izvlacenje prikolice ispod ladje

<< < (6/9) > >>

zorter:
Lazo, nisam komentarisao cenu već tehničku konstrukciju. Odabir materijala i način izrade. Cena me uopšte nije zanimala i nisam se ni malo osvrnuo na procenu koštanja.

--- Citat: LSI  01, 01, 2018, 09:38:27 pre podne ---Алекса, управо тај моменат - да се покаже једно решење, једна идеја, је оно зашто сам и коментарисао вашу поруку.

Овде на форуму и треба да једни другима "отварамо очи" (да нагласим: не треба да их "копамо").
Својим коментаром хтео сам само да укажем на то да није потребно толико много пара да би се тако нешто направило. Управо сам и хтео да укажем да то не морају бити прави аутомобилски точкови на главчинама. Ни системи за подизање терета не морају бити специјални, ни скупи. Постоје оне сајле с полугом које су коштале 20-ак евра кад сам ја купио моју која подиже терет од 1,5 тоне (на слици доле).

Дакле, не мора та конструкција да буде као систем за придржавање ракете Аполо пре полетања.
Наравно да је за чамац као што је на вашим сликама потребна јача конструкција и више материјала, па би и знатно више коштала.

Ја сам од те идеје одустао, обзиром да ми у марини имамо кран за те намене, а и мој чамац је заиста толико лак да га неколико људи може подићи и поставити на неко постоље.

--- Kraj citata ---

E, sad se slažem s tobom To je pravi komentar.
Reći da su za tu konstrukciju dovoljni točkovi od građevinskih kolica.....to me baš iznerviralo. Da si napisao..."možda bi mogli točkovi...." ili "da li bi mogli točkovi...." pa i da prećutim, ali ovako... nisam mogao.
Kao što ti kažeš da ne možeš a da ne komentarišeš nešto, evo i ja ću radi "pomoći ostalom članstvu a ne da kopamo oči" uvek skrenuti pažnju ako si nešto lupio ili u ne znanju tvrdio.

zorter:
Inače, kad sam spomenuo flašencug, mislio sam na ovo

zorter:
A montira se ovako

zorter:
Što se tiče točkova, da si rekao "točkovi za magacinska kolica, pa i nekako. Ima ih raznih veličina ali su skuplji od mog predloga.

zorter:
A ovo.....NIKAKO.....ovi točkovi za "felnu imaju lim debljine 1,5mm i nemaju ležajeve.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju