Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Izvlacenje prikolice ispod ladje

<< < (5/9) > >>

LSI:
Зортере, када сам ја 2015. године размишљао о таквој некој конструкцији за мој чамац, јер сам видео да је прилично велик проблем лепо опрати чамац док је на приколици (ниско је, смета конструкција приколице), те кутијасте цеви (100 х 100_4) биле су доста јефтиније него што је то Зокс написао. Синоћ, након твог коментара, проверио сам и заиста су доста скупље данас, али у Батајници се могу купити за 7.200 динара.

Дакле, у толико бих морао кориговати своју процену, јер заиста је потребно нешто око 450 евра (укључујући и коснике које си поменуо за учвршћење конструкције).
У свему осталом, уопште нисам "лупао као Максим" и мислим да ти је коментар непримерен али ти ваљда знаш зашто си се одлучио да коментаришеш баш на тај начин.

Волео бих да те за Нову годину обрадујем обећањем да ћу престати да пишем и коментаришем али - не могу.
Јаче је то од мене, Зортере.

Али ти слободно настави да ме исправљаш сваки пут кад видиш да нешто што напишем није у реду. И тако ћемо обојица допринети квалитету форума.

Alexa:
Srbi nebi bili Srbi kad se nebi "zakacili" oko nebitnih stvari  kuku. Ako je cev 7200 din. x 4 = 28.800 + kosnici, glavcine i tockovi mogu da ne kostaju nista ili eventualno vrlo malo, sve u svemu, ugrubo, Laza nije mnogo promasio u proceni. Elem, kada sam postavio ove slike, namera mi nije ni bila da izvodim proracun vec da prikazem ideju za pravljenje konstrukcije koja svima nama itekako treba. E sad`, ko smatra da ima rezona i prihvatljiva mu je cena materijala a ima vestine da to napravi, napravice, ko misli da se ne isplati, nece praviti i to je to.  t6 t5

LSI:
Алекса, управо тај моменат - да се покаже једно решење, једна идеја, је оно зашто сам и коментарисао вашу поруку.

Овде на форуму и треба да једни другима "отварамо очи" (да нагласим: не треба да их "копамо").
Својим коментаром хтео сам само да укажем на то да није потребно толико много пара да би се тако нешто направило. Управо сам и хтео да укажем да то не морају бити прави аутомобилски точкови на главчинама. Ни системи за подизање терета не морају бити специјални, ни скупи. Постоје оне сајле с полугом које су коштале 20-ак евра кад сам ја купио моју која подиже терет од 1,5 тоне (на слици доле).

Дакле, не мора та конструкција да буде као систем за придржавање ракете Аполо пре полетања.
Наравно да је за чамац као што је на вашим сликама потребна јача конструкција и више материјала, па би и знатно више коштала.

Ја сам од те идеје одустао, обзиром да ми у марини имамо кран за те намене, а и мој чамац је заиста толико лак да га неколико људи може подићи и поставити на неко постоље.

MiletaStamat:
Sad kad je reč o skidanju čamca sa prikolice pravljenjem raznih konsrukcija, dizalica i slično tu nisam stvarno stručan. Ja sam svoju pasaru sam skinuo sa prikolice, tako da sam šapu prikolice spustio maksimalno do zemlje, čime se krma pasare podigla, podmetnu ispod nje radni sto sa još nekim gredicama, zatim maksimalno podigao šapu prikolice, pomogao se još malo sa auto dizalicom da se pramac izdigne još za nekih 20-ak cm, zakačio pramac konopcem na prethodno namešten nosač za trešenje tepiha,  spistio šapu dole i izvukao prikolicu bez problema  kgk

Srećna vam nova godina i uživajte.

STG:
Trik jeste u tome da svi imamo potrebu nesto da "objasnimo"...
Ideja je tu, ko ima potrebe za ovakvom spravom ce se upustiti u racunicu oko izrade iste i to ozbiljno, ne ovako kako je to uradjeno u prethodnim porukama.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju