Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Izvlacenje prikolice ispod ladje
zorter:
Au Lazo, ala lupaš ko Maksim po diviziji.
Nisam znao da se razumeš i u mehaniku, bravariju......
Gde ti ovde vidiš točkove od grđevinskih kolica? Ili samo zamišljaš da mogu da se iskoriste da se ovo sa slika napravi. Možda i može ali za male šiklje bez kabine.
Strašno koliko sebi dopustaš. Ako nešto ne znaš bar se raspitaj kod ljudi koji znaju pa onda slobodno napiši kao da ti znaš.
Izvini na iskrenosti, ali ne mogu da ti prećutim, jer te znam i znam koliko poznaješ tu oblast.
Za sve ovo, ajde da sad ja malo pametujem, potrebno je:
-kutija 60x60x4 (dovoljne dužine u zavisnosti od visine i dužine "skele")
-4 glavčine od bilo kog auta, sa otpada....(recimo od zastave 101 ili YUGA, jeftino i ima ih svuda)
-4 točka.......odgovarajuća za tu glavčinu
-2 flašncuga po 2t nosivosti
i sve to spakovano za jedno poslepodne, ako je materijal na "kamari".
DuleN:
Zopter,
Jesi li siguran da 60x60x4 mogu izdrzati tezinu od 700-800 kg, koliko po meni minumum tezi ovo plovilo koje vade? Ipak je ovo poprilicno siroka i dugacka konstrukcija, koja jos trpi i konfiguraciju tla, ljuljanje,... Mislim da bi ipak ova konstrukcija trebalo da bude od 100x100x...
Za sve ostalo si u pravu.
LSI:
Зортере, ја уопште не мислим да све знам али да си пажљивије читао, могао си да запазиш да сам писао о конструкцији која може да понесе чамац какав ја имам: пластиканер испод 6 м и ширине испод 2 м, без кабине.
Цеви се испоручују, колико знам у дужинама од 6 м, тако да није тешко прорачунати колико треба цеви.
Та конструкција није намењена да се њом излази на пут и да се њоме превози чамац на неку дистанцу. То је конструкција која служи да се у марини обави неки посао и ти точкови треба да послуже да се конструкција помери за неколико метара овамо или онамо, до места где ће се нешто радити. За конструкцију за чамац испод 400 кг нема потребе за нормалним аутомобилским точковима, а поготову не за испражњен чамац који није тежи од 250 кг.
Дакле, сасвим сам убеђен да је моја процена сасвим изводљива за тај буџет или бар за не много више од тих поменутих 300 евра.
Дакле, не видим потребу да идем код неког другог за своје мишљење. Оно је такво какво је, па чак и кад нисам у праву - моје је.
То што ти мислиш другачије - то је твоја ствар. Кад ти будеш себи правио тако нешто, употреби све што мислиш да је најбоље.
А и ја теби желим све најбоље!
Zoran T:
Ona konstrukcija sa slike sluzi samo za podizanje camaca i podvlacenja prikolice ili postolja...ne moze da se pomera pod opterecenjem
zorter:
@DuleN
Siguran samu jedno, a to je, da ni kutija 100x100 ne može na 6m (ako se uzima cela, mada nema potrebe), a da se ne uvije. Znači moraju biti kosnici koji će je držati. Mnogo je teža i skuplja od 60x60, a takože sam siguran da, ako se dobro uradi, 60x60x4 može izdržati i brod od 4t.
@LSI
Lazo, ako je to tvoje mišljenje, onda ga zadrži za sebe. Znam samo da točkovi od građevinskih kolica nemaju ležajeve već se vrte na osovini debeloj oko 20mm, te to ne bi izdržalo ni tvoj čamac. Ili bi......ali samo jednom....a onda bi razmišljao kako da ga podigneš sa zemlje. A za tvoj čamac....dovoljno je četiri čoveka da ga skinu sa prikolice, bez ove, kako kažeš skalamerije. Ne bi mogao ni metar da pomerić ovu skelu a da se ne iskrivi osovina ili otpadnu točkovi.
Zato, ne moraš baš u svakoj temi da daješ svoje mišljenje. Zadrži neko i za sebe.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju