Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Izvlacenje prikolice ispod ladje

<< < (3/9) > >>

Misha D:
aktuelni su nosaci

Alexa:
Citam stare teme, mnogo korisnih stvari ovde ima, pa rekoh da ovde dodam slike jedne odlicne konstrukcije koju nije tesko napraviti.

LSI:
Лепа конструкција али да би се то код нас направило, потребно је више од 300 евра (металне кутије, точкови, делови за качење, израда) за конструкцију у коју би се могао сместити чамац какав, на пример, ја имам (око 6 х 1,7 м, без кабине, тежине око 400 кг са мотором и основним прибором или око 250 кг само чамац).

Оно што ме је поново изнервирало, прегледајући старе поруке у овој теми јесте чињеница да су и у њима нестале фотографије које смо некад постављали. Изгледа да смо у свим темама изгубили све фотографије постављене пре три и више година. Штета. Овако, без слика, теме су много осиромашене.

Alexa:
Nisam racunao ali, ako je 300 eura, to je prihvatljiva investicija koja se na duze vreme isplati s`obzirom da omogucava komforno tovarenje i skidanje sa prikolice.

LSI:

--- Citat: Alexa  31, 12, 2017, 10:50:30 pre podne ---Nisam racunao ali, ako je 300 eura, to je prihvatljiva investicija koja se na duze vreme isplati s`obzirom da omogucava komforno tovarenje i skidanje sa prikolice.

--- Kraj citata ---

Не би требало да кошта више: 4 квадратне кутије од 100 мм за конструкцију, 4 точка за зидарска колица, 4 држача за точкове, траке за подизање терета, куке за качење... не треба ту много материјала.

Таква конструкција може врло лепо да се искористи за прање чамца од наслага шкољки и алги, за поправке на чамцу, фарбање... Мислим да би свака марина требало да има тако нешто.
Ми у Сланкамену имамо за те намене, само за много веће терете, нешто као што је Капетан описао у својој поруци од пре три године.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju