Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Izvlacenje prikolice ispod ladje
Kapetan:
malo kasnim izvinjavam se ...
ja znam za dva nacina...
napravi se jedno cirilicno slovo П od metalne konstrukcije ... na sredinu se postavi flasencung i pogigne se krma.... kad se krma digne podmetnu se jarcevi ... Onda se slovo П pomeri ka pramcu podigne se pramac i podmetne se ponovo jarac.... i to je prvi nacin .. evo kako je Che to doziveo :)
ovo radi sve jedan covek za 30 minuta... toliko je recimo trebalo Novcicu da odradi ...
drugi nacin je vise koriscen za V korita i za plovila sa krmom ... on zahteva da imate prikolicu bez zadnjeg dela...
plovilo se doveze do mesta gde treba da stoji , ucvrsti se sa raznim balvanima (ako vec nema metalnih kolevki), otpuste se vijci sa prikolice i onda se prikolica samo izvuce...
kako to na kraju izgleda ...
prikolica...
svaki nacin ima svoje mane i prednosti .. ova dva nacina koja sam vamm predstavio su nacini koji zahtevaju jednog do dva coveka...
a i ne mora da se vadi ladja iz vode da bi bila na suvom ... ja slikao :)
Sci:
Prikolica je jednoosovinka standardna, a brod je moja jedrilica u fazonu mikrotonera (uvlaci se svert). Najbitnija mi je bezbednost, da ne ostetim korito, a da to stoji kako valja, ne bih da poubijam komsije dok prolaze ulicom kuku. Uvek sam se cudio kad vidim brod koji stoji na par drvenih stafli, to mi deluje bas nesigurno, ali cinjenica je da stoje bez nekih problema. Nemam pojma, kako cu, samo znam da cu prikolicu izvuci i odvesti je na j.beni tehnicki bez da vucem brod. Mora na tehnicki kod kvantasa pored autoputa, jedino oni rade prikolice sa udarnom kocnicom eek
Kapetan:
Onda kolevka kao na slikama
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
LSI:
Ех, што је леп овај наш српски језик.
Флашенцунг, шверт... шта ли сам то још прочитао.
Још само да нама неукима неко каже на шта је "песник" мислио...
Šjor Marinko:
Nosači čamca na suvom:
http://www.mojaladja.com/forum/index.php/topic,12775.0.html
Možda je još uvek aktuelan oglas - pozovi ako misliš da ti odgovara.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju