Uh, evo vratismo se iz kafane "Kod moju ladju"

Stvarno iskreno zelim da ovde jedni drugima pomazemo savetima sta i kako da uradimo da bismo realizovali nabavku odgovarajuceg plovila za sebe. Tema treba da traje jer se pojavljuju nova iskustva, nove ideje, tu smo da o njima razgovaramo. Primera radi, ja trenutno proucavam Svedsku kao destinaciju za kupovinu necega, prethodno sam prosao procedure u Holandiji, nije isto, ne rade se "papiri" na isti nacin, slozenije je napraviti i plan putovanja (feriboti, daljina, tacke odmora i sl), propisi, ugovori.... sve to treba da se sublimira i adekvatno pripremi ako neko zeli da ode i tamo nesto kupi. Ja cu svakome rado reci ono sto znam, ponovo podvlacim da zelim da nesebicno podelim informacije a isto tako i dopunim ako neko ima nekog iskustva u tome. Ne mogu da se ne setim pocetka kada sam se obracao nekim ljudima za koje znam da su vec radili slicne akcije i kada sam dobio odgovor da informacije nisu besplatne, da je dosta kostalo dok nisu usli u sve to i da nemogu da mi tek tako "otvore karte". Moj pristup je suprotan, smatram da nemam sta da izgubim ako nekome pomognem koliko je u mojoj moci (nadam se i vi). Mi se ne bavimo profesionalno uvozom brodova-camaca a i da se bavimo, sve je dostupno samo je put duzi. Nadam se, i pozivam vas, da se ukljucite u diskusiju i date svoj doprinos