prepravio sam ti link , ladja izgleda sasvim solidno ...
reci ti meni ... koliko kosta da odes i doneses ladju za treca lica ?
Kapetane,
Evo ovako izgleda racunica za prevoz:
Putarine ............................................................................................100 eura
Gorivo ...............................................................................................700 eura
Prenociste za mene i pomocnog vozaca ...........................................100 eura
Hrana ................................................................................................100 eura
Carinici i policajci (nasi i Madjari) - u oba smera ................................100 eura
Vozac pomocnik .................................................................................200 eura
Naknada za mene, kombi i prikolicu ...................................................500 eura
Madjari su podigli putarine i uveli nove kategorije, gorivo je od 1,35-1,42 eura, prenociste zavisi gde nadjes ali mora da ima odgovarajuci parking (koji se uglavnom doplacuje), policija i carina - standardno, na 4 mesta x 10 eura (puta dva), pomocni vozac je neophodan (sa CE kategorijom) , meni isto toliko (200 eura) i ostaje za amortizaciju (gume, ulje etc) po mom misljenju, skromnih 300 eura. Mislim da nema potrebe objasnjavati koliki je napor preci cca 4000 km za par dana.
Da napomenem samo da sam se ja u startu zanosio mislju da iznajmim slep prikolicu za dva auta (diskutovali smo o tome na pocetku ove teme) pa da napravim lezista za camac (da prodjem jeftinije) i slicne varijante. Zaboravite to. Teret MORA da bude transportovan na prikolici predvidjenoj za to, pravilno osiguran i bez probijanja ga barita u duzini, sirini i tezini. Sve ostalo je opasna improvizacija i rizik koji se ne tolerise. Imao sam tri kontrole i video sta gledaju. Cak i trake za spanovanje moraju da imaju homologaciju EU (znao sam za tu caku pa nisam kupio kineske). U protivnom mozete ocekivati da vas iskljuce i zahtevaju pretovar na odgovarajuce vozilo koje cete obezbediti vi ili ce ga pozvati oni (policija). Dizalica za pretovar je isto neophodna. Naravno, sve na vas trosak. O eventualnom udesu nesmem ni da pomislim.
Sve u svemu, nije za zezanje. Zbog toga sam ulozio pare u prikolicu maksimalnog kapaciteta, a to kosta.
Eto, nadam se da sam razlozno objasnio sta ustvari kosta tih 1800 eura. Da ne ispadne da sam alav na pare