Da, lepo rece DIDAPATAK da su cene kod nas "prenapuhane"

. Pored toga, trziste je malo, siromasno pa je ponuda 80:20 % u korist "sklepanih" plovila. Kada se uzme u obzir ionako siromasna ponuda, ispada da je najracionalnije za svoj novac potraziti nesto van Srbije. Mnogo je komfornije kada neko ima mogucnosti da za svoj hobi izdvoji par desetina hiljada eura, medjutim, mnogo je vise nas koji tu mogucnost nemamo a hteli bismo da sebi priustimo nesto malo vise od metalnog camca.
Po meni, pisao sam o tome, pravi nacin je obezbediti novac (prema svojim mogucnostima) i cekati da se pojavi u oglasima plovilo koje bi nam odgovaralo. Tada treba reagovati ODMAH jer te oglase gledaju i Rusi, Bugari, Rumuni i t.d. tako da ne stoji dugo. Realan je strah od nepoznatog (put, smestaj, konverzacija, papirologija, carine, transport i t.d.) ali, tu smo da jedni drugima pomognemo koliko je to u nasim mogucnostima. Citali ste skoro da je Goran uspeo da na kamion smesti plovilo siroko 2,9 m. Znaci, moze

.
Ja uvek pisem postove sa namerom da ohrabrim druge da pokusaju da sebi obezbede nesto sto nemogu ovde da kupe za novac sa kojim raspolazu. Ne kazem da je lako i jednostavno ali, nije neizvodljivo.