E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha 5ks
ajveks:
Dobar fazon sa bocama,sta li ce hondi 2 t uja ;) Za Yamalube znam da je 1400 dinara (mineralno,samo to imaju) ali ga nisu imali,ja sam opet kupio u Mass kompaniju (ove godine nisam ni isao do platnera) Motul polusintetiku ista cena kao Yamalube.Sada sta mislite da li je hvalitetnije Motul ili Yamalube ili su bar na slicnom nivou i sta je bolje mineralno ili polusintetika?
Послато са LG-E510 користећи Тапаток 2
J.Ristic:
Esso proizvodi yamalube... Mozda ti je korisna informacija.
Motul je sigurno dobar.
ajveks:
Esso pripada Exxon kompaniji kao i Mobil,koja slucajnos Plattner koji je diler Yamahe prodaje i ova ulja :)
Kupio sam Yamalube ulje i probao,jedinu razliku koju sam ja uocio je da sa mesavinom od 1,2% Motul vise dimi dok Yamalube gotovo da nema dima.Sada koje bolje podmazuje to neznam,dok motor radi odlicno sa obadva(negreje se,tiho radi na leru i na jacem gasu,ista potrosnja);)
Послато са LG-E510 користећи Тапаток 2
ajveks:
Gledam ovaj klip i razmisljam,da li je stvarno moguce da su nasi zastupnici Yamahe toliki lopovi da kradu kjuceve i rezervne svecice iz orginalnog kompleta kao i da skoro svaki motor prodaju bez orginalne kutije.Ili ja mozda gresim... 6589
mića p.:
Slobodno sipaj 2 % ulja u mešavinu, to su jako male količine i to malo više ulja neće ništa da škodi,
a čim ne škodi, znači da koristi thumbup.
Šalu na stranu, ja imam Yamahu 8 ks 2t i uglavnom koristim Motul, ali i kada sam koristio Yamaha originalno
ulje, uvek sam pravio mešavinu sa 2% ulja. Takva mešavina sigurno nije masna, a što je najvažnije, siguran si
da nije ni suviše retka, što nikako ne valja.
Nisam siguran u kvalitet ulja uopšte na našem tržištu i zato uvek 2%.
Tada si siguran da neće zaribati, a koja kap ulja više-manje, nikako ne može da smeta, niti da promeni režim rada motora.
Isuviše masne mešavine su one sa 4 % ulja, a da podsetim, da se nekada upravo takva mešavina pravila za Tomose sa onim starim dvotaktolom ipak, to se danas ne preporučuje, a i dugo nisam video da neko koristi običan dvotaktol.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju