E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha 5ks
ajveks:
Kupio sam prosle godine Yamahu 5 ks 2t novu,da li je moguce da se koristi mesavina samo 1% posle razradjivanja motora od 10 sati.Prilikom razrade motora sam koristio ulje motul 2TECH polusintetiku da li je pomenuto ulje dobro ili da koristim Yamalube mada kada sam hteo da ga kupim u platneru nisu ga imali?Sta mislite vi iz vaseg iskustva:)
njegos68:
Moguce je... 1% za sve 2t yamahe... kvalitetno ulje se podrazumijeva...napr. Motul 2t..
Drivee:
Yamaha kaze da se koristi 1%, bas dosta dosta ljudi koristi 2%. Mislim da ti treba malo da ispipas motor, kako se ponasa a 1% i sa 2%. Ja sam recimo imao isto Yamaha 5ks ali samo sipao 2% jer se pomalo grejala sa 1%.
Kao sto kaze covek gore, kvalitetno ulje se podarzumeva, ti neces puno voziti nju tako da nemoj da ti bude zao za ulje. Motul je dosta dobar.
ajveks:
Drivee bas iz tog razloga koji si ti naveo sam ja u nedoumici ??? da li 1% ili 2% ili nesto izmedju :) ali upravu si isprobacu kako se ponasa u oba slucaja.A sto se tice ulja vidim da ste vi za Motul i da dodam primetio sam da Yamalube u platneru imaju samo mineralno a ja koristim Motul polusintetiku(to sam koristio i na svojim jacim motorima),ima cak i ful sintetika kao i mineralno od Motula.Sta je od navedenih ok da koristim za ovaj motor?
Послато са LG-E510 користећи Тапаток 2
Drivee:
Pa sto se tice mesavine, znas da ljudi uvek sipaju malo vise za nedaj boze jer to i nemoze da naskodi, moze samo malo vise da dimi. Ako nece da vuce, ako dimi kao blesava sipaj 1%. A ulje, pa nemam pojma, da ti kazem sikreno, ja u moju yamahu sipam adecovo ulje i nemam primedbe, nekada motul..
Ako imas sanse da posetis Yamaha servis i da kupis tamo ulje, ti ih pitaj koje da sipas. Mozda je Yamalube najbolje, ali budi siguran da neces pogresiti sa motulom, to je ulje u vrhu kvaliteta.
To je mali motoric i to su dobri motori, neces imati problema sa motulom a ni sa Yamalube. e sad, mozda i gresim..nisam vozio istu nikada, moram da priznam. tj jesam ali malo stariju.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju