E, ovako treba... > Yamaha
Yamaha 5ks
Qsha:
Ljudi ne pravite poredjenja izmedju tomosa i yamahe...tomos prvo i prvo koristi jacu mesavinu jer nema vodeno nego vazdusno hladjenje zato mora podmazivanje da bude vece da ne bi pregrejao cilindar...a to sto mislite da greje yamaha sa 1% mesavine to nije pregrevanje nego njena radna temperatura!!!!svaki motor tj.(proizvodjac) ima drugacije postavljene parametre otvaranja termostata i radne temperature motora samim tim su i preporucili kolicinu mesavine...tako da ja smatram da se toga i treba pridrzavati. 114
mića p.:
Upravo sam to i hteo da kažem i izvinjavam se ako me neko nije razumeo, a možda i ja nisam baš najbolje objasnio šta sam hteo da kažem thumbup
Od karakteristika samog ulja zavisi i procenat ulja u mešavini. Yamaha propisuje 1% ulja, ali za svoje originalno fabričko ulje, dok neki proizvodjači propisuju i veći procenat ulja u mešavini, npr. 2 %, što naravno ne znači i da su ta ulja loša, naprotiv.
Sve to zavisi od viskoziteta i ostalih karakteristika samog ulja.
Eto samo to sam samo hteo da kažem, da ne postoji jedna univerzalna propisana srazmera za sve tipove ulja.
ajveks:
Ima kod nas yamalube orginal u Platneru trebalo bi da je hvalitet dobar.Na boci tabela za mesavinu 1 i 2 %,pa ti odluci :-)
Послато са LG-E510 користећи Тапаток 2
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju