E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha 5ks

<< < (5/6) > >>

ajveks:
Ok Mico,hvala na savetu ali uvek ce biti ono,da nije po prospektu,ostavlja mnogo garezi u motoru i td.Za sada ja vozim sa 1,2-1,5% pa sta mu bog da :D

Послато са LG-E510 користећи Тапаток 2

mića p.:
Ništa ne menja ni 2% u odnosu na 1,2-1,5%, čak je i bolje. To su neznatne razlike i to minimalno više ulja ne može da zaprlja motor nikako.
Više šteti loše gorivo, a od par kapi više ulja mu neće ništa škoditi, čak naprotiv.
Fabrički za Yamaha 2t motore jeste 1% ulja propisano kataloški, ali to važi za nove motore (a ne ove oldtajmere koji se kod nas voze i kojima ništa ne fali) i za fabrički propisano ulje, a pitanje ima li takvog na našem tržištu.
Ako ti je svećica čađava ili masna, malo je verovatno da je to od viška ulja, a gotovo sigurno od loše naštelovanog karburatora. Tvoja Yamaha je jednocilindarski motor i tu karburator mora da bude perfektno naštelovan, a svećica (elektroda) svetlo smedje boje i suva.
U protivnom, može doći do problema sa startovanjem motora. Kod dvo i  trocilindarskih motora, malo je opuštenije po tom pitanju, ali i tu karburator mora da bude dobar.  k5

barbanesa:
Svasta sam procitao na ovom i ostalim forumima ali da je normalno dodati duplo vise propisanog ulja ,to jos nigde... 56568 56568 56568 56568

Ajde da je propisano 2% pa da dodas malo vise ,ali ovo je duplo vise i to sto su ti zauljene svecice i garav klip je od viska ulja a znamo da garez unistava klipove i karike .

A ti sad radi po svom nahodjenju.... sha sha

mića p.:
Naravno, svako treba da radi kako misli da treba i svakako da ne želim nikoga da ubeđujem u suprotno  no125.
Moj je samo mišljenje da je teško naći kvalitetna ulja na našem tržištu i zato je uvek bolje dodati koju kap ulja više.
Da samo podsetim, nekada su, kada su većinom svi vozili tomose, sipali čak 3-4% ulja u mešavinu za 2t motore i toga se dobro sećam.
Doduše, tada su svi koristili uglavnom dvotaktol. Danas ima i drugih ulja, pa se prave mešavine sa 1-2% u zavisnosti od toga da li je mineralno, polusintetičko ili sintetičko ulje.
Kada je mešavina prebogata uljem, to se odmah vidi po plavičastom dimu iz auspuha i tada je tačno da se hvata garež na klipove.
Već neko vreme na čamcu imam Yamahu 8ks 2t i za nju pravim mešavinu od 2% ulja (Motul), a pričao sam i sa mnogo drugih nautičara koji predlažu isto.
Da dodam i to, da su mi svećice čiste i da nema gareži na klipovima iako je mešavina sa 2% ulja. Više verovatno ne bi valjalo, ali ova srazmera je ok.
Istina je da za Yamaha vanbrodske motore preporučuju 1% ulja, ali ponavljam, to važi samo za Yamaha originalno ulje koga nema baš u svim radnjama, a
više puta sam čuo da se ljudima malo greju motori kada stavljaju 1% nekog drugog ulja, čak sam jednom i sam to primetio.
Eto, to je moje lično iskustvo i savet, a svako neka radi kako mu je volja.

budens72:
Ja ne znam čemu polemika??? koliko je proizvođač propisao mešavinu toliko pravite ljudi !!! Piše koja ide mešavina i koje ulje...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju