Hvala svima na pomoci i trudu
. Prikolica je fabricka, znaci da atest automatski odpada. Sto se tice papira za odjavu u Subotici mi nisu dali apsolutno nista sem ponistene saobracajne, verovatno im je to dovoljan dokaz, jer imaju sve o odjavi u kompjuteru.Da kupujem probne tablice za par stotina metara necu sigurno taman me jurila cela beogradska policija. Javicu sta sam uradio za koji dan 
Komentari u vezi istaknutih delova:
I ako je prikolica fabrička, neophodan je original račun koji je sačinjen prilikom kupovine. Bez njega, mora da se uradi atest. Čak i ako imate račun, a u njemu nije naveden broj šasije - isto morate da atestirate prikolicu.
Ja sam morao da zamolim dvojicu komšija da mi overe izjavu u mesnoj zajednici da su oni napravili prikolicu za koju je bilo jasno jer se "iz aviona videlo" da je fabrički proizvedena ali nisam mogao da nadjem račun (žena ga je negde zaturila i pronašao sam ga par nedelja kasnije!). Tek po dobijanju te potvrde, ljudi iz Instituta su izvršili pregled i dobio sam atest za prikolicu, na osnovu kojeg sam, uz atest kuke na vučnom vozilu, dobio treću tablicu.
U Beogradu, prilikom vraćanja treće tablice, u MUPu u Ljermontovoj ulici obavezno izdaju potvrdu da je tablica vraćena. Bez tog papira u servisu za tehnički pregled ne mogu da kompletiraju papire... Možda je kod vas u Subotici pojednostavljeno - ko bi ga znao!? U zemlji Srbiji sve je moguće.
Kako god, sa zanimanjem čekam da čujem ishod. Srećno!