Odem ti ja danas ponovo na tehnicki, konacno napisu sta je potrebno, zena na osiguranju mi upisuje polisu na danasnji dan mada ja sugerisem da u Ljermontovoj rade do 15.30h i da necu stici, jer imam samo 45 minuta. Ona tvrdi da cu stici, a kako je veoooma spora prodje jos deset minuta dok mi ne dade papire da odem prekoputa u postu i uplatim sve. Imacu dva desetak minuta u sred spica da se probijam, pa da sam na motoru ne bi stigao, pogotovo sto ce ovi cekati pola cetri i nece zbrisati ranije sa posla

. Kad je zena konacno videla da se preracunala pade dogovor da mi odradi novu polisu i stornira staru. Na kraju podjoh odatle u 15.10h pravo na dunav. Iza mene murija, nemam tablicu, ali me ne zaustavise. To je zato sto imam sve papire

. Odem do jedrilice, prikolicu parkirao uz banderu, pa neka se 'ladi dva dana do vadjenja, greota mi je da vadim brod do vikenda, a treba isprobati pomocni tomos koji sam kupio nedavno i nisam ga probao, stigao mi postom na "majkemi"

. Sad da vidimo cija ovca crnu vunu prede. Vucem ja, nista....i tako pet puta...sest...iz sedmog navuce i upali, radi kao satic, singerica mu nije ravna. Kako pada mrak ne planiram da plovim danas, sasvim sam zadovoljan onim sto cujem, tomos deluje savrseno, u prvoj je boji, covek ga je stvarno cuvao maksimalno, iako je bela kapa, sigurno 25-30 godinica star. Poslao mi je i njegov originalni alat za odrzavanje (ne znam ima li to iko vise u zemlji Srbiji)? Sad mi ostaje jedino da izvadim brodic na cetvrtom julu i da spremim 2000din. koliko je bilo do skoro, ako nisu poskupeli. Zao mi je tih para, ne vredi vadjenje jednog brodica od 5.6 metara toliko, ali sta da radim kad nigde nema normalnog mesta za vadjenje camca!? Ako neko zna neko mesto neka mi javi, vise volim da plovim do Visnjice iz Zemuna, pa da na gorivo portrosim taj novac i sam izvadim camac od 550kg, nije to nistastrasno, treba mi dubina od pola metra i malo slobodnog pristupa. Sutra idem u Ljermontovu za papire i tablicu, sve me je kostalo na moje prijatno iznenadjenje manje nego sto sam ocekivao, oko 5300dinara