Pazljivo sam procitao plan regate Reka od 27 jula pa do 5 avgusta. Veoma zanimljivo i ako je sve tako kako pise, nema sumnje da ce regata uspeti. Regate ilustrovane politike su bile nesto najbolje za nauticare. Jedan od organizatora i vodje regate je i gospodin Dule koji je poznavaoc i garant bezbedne plovidbe. Ali. Kakav bi ja srbin bio ako ne bi nasao neku primedbu. ? Nesvidja mi se broj dana koliko regata traje. 10 dana je malo. Regata bi trebalo trajati minimum 15 do 20 dana, prvo na regatu idemo da se odmorimo a ne da dnevno prolazimo od 30 do 50 kilometara. Tesko je odrzati koncentraciju i red svih 20 dana, uvek ima i neposlusnih. Pored drezgi u kanalu DTD ima i poprecnih mreza koje postavljaju pa nam se umotaju oko elise. Ja sam plovio tih 156 kilometara od rama do novog beceja i presao sam ga za 3 dana. Voznjom od ranog jutra do mraka. Mesta kao sto su Novi Becej, Titel, pa i mesta oko Kostolca ne bi trebalo preci za 1 dan, minimum po 3 dana po mestu. Biti kod Djurdje u Novom Beceju 1 dan, pa to nepije vodu. Organizatoru i ucesnicima zelim mirnu plovidbu, s verom da ce mo se sresti tokom regate. Rado bih plovio sa Vama da se dnevno vozi od 3 do 4 sata.
,