Ma ja,zahvaljujuci Ambisu iza mene i njegovoj sajli,i bliskim komsijama, takodje,sa jednim vanbrodskim motorom,na uzas prisutnih,i pored jakog toka Save i vetrova kud koji,uspesno pridjem i odidjem

.Samo muka moze coveka da natera uspesnim manovrima,ja vam kazem

.Kada idem unazad,prilikom isplovljavanja,dodjem na 20-30cm motorom od sajle,pa vi vidite.Prvih puta je bilo

,a sada,boli mene

.Uvek sam bio pristalica toga da se nauci osnova,pa stap-kanap,pa ucenje od iskusnijih[pri tome ne mislim na ''caplja sedi u plicaku,znaci,bezi,plitko

]pa kada se dosta toga nauci,onda, bato,da vidimo kakvih noviteta ima u e.navigaciji,pramcanim i krmenim potisnicima,sondama itd.Na zalost,mnogi novo peceni nauticari se susretnu odmah sa blagodetima tehnologije,i nikad,pretezno,ne nauce ono,sto bi svako trebao da zna,na vodi

.Srecom,po njih,postoje par foruma,kod nas,i ljudi,da ih ne imenujem,kojima nije tesko da podele sopstveno i tesko steceno znanje,sa drugima

.E sad,dragi prijatelji,oni koji su svesni da su neiskusni,zagrejte stolicu i dupe,pa citajte po temama,ama bas sve je pokriveno,nemojte da vas mrzi

.Ne znam sto ovo ispricah,al ne moze da skodi,a ako ne skodi