Autor Tema: UREĐENJE ELANA 401 OD JAKO LOŠEG U IZVRSNOG  (Pročitano 7664 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže britva63

• Veliki rečni berberin
  • Pol: Muškarac
UREĐENJE ELANA 401 OD JAKO LOŠEG U IZVRSNOG
« poslato: 03, 06, 2009, 21:08:09 posle podne »
EVO TO JE KRENULO STAROM KRAMOM KOJA KAD SAM STAVIO YAMAHU SKORO DA JE POTONULA USTVARI MISLIO SAM NA POLA GASA DA CE SE POD OVOJITI OD OSTATKA A DA ČU JA OSTATI S MOTOROM NA DRAVI, LJUDI SU GA UPROPASTILI RAZREZALI IZVADILI SU PURPEN I TAKO POSPJESILI PROPADANJE KOBILICE I PUCANJE KOMORA I ČAMAC JE BUKVANO KO BANANA BIO,
DA NEDUZIM JA SAM GA U GARAZI RAZREZAO I KRENUO IZ POCETKA...
SLIKE CE POKAZATI STA SAM RADIO, GADNO JE IZGLEDALO I DA BILO JE DVA LEGLA MRAVI U DUPLOM DNU KOJE JE SAM TREBALO BITI DUPLO;

ovo je bilo novo zrcalo a sad ide nova ukručenja dna posto u izvornom ima sam dva od po metar i to radeni kao tubusi na kartonskoj podlozi,
kad kobilica koja je od jelovine strune oni pucaju i dobijate izvijanje camca, e sad je napravljeno s plasticnim cijevima alktena
koja su tri puta utvrđena s matom i smolom, kobilica je nova i od jasena ovaj puta uvaljena u mjesto i uplastificirana poslje predena opet s matom i smolom, zatim kad sve to napravljeno onda se mjenja zrcalo a zatim se vraća gornji sloj poda s ljepljenjem na cijevi i kobilicu ...

e sad je trebao i ucvrstiti gornji dio i napraviti učvršćenja koja ce mi pomoći nositi suncaliste koje sam zamislio,a i spremista takođe,
to nisam slikao ali se zna da sjedala pucaju tak da sam na isti nacin kao i dno i to rijesio

poslje sam to sve pospajao i pripremio za početak pripreme za farbanja, to nazalost nemam slikano
priprema za farbanje je klasika i ima dobro objasnjeno od marka tak da neću pisati sam cu staviti slikice poneku

ovo je ojačanje zrcala s vanjske strane normalnio uplastificirano

ove rukohvate i  bitvice je moj dizajn i izrada od jasena premazana s 5 slojeva laka za camce

i na kraju eto komplet camca s time da su u sjedalima bunkeri da gorivo i za ostale sitnice

Eto toliko od mene nadam se da vam se sviđa a ako ima pitanja sam naprijed

POZ s Drave
« Poslednja izmena: 11, 10, 2009, 08:54:35 pre podne od strane britva63 »

Van mreže giganova

• Veliki Rovac
  • podsetnik sta nam sledi od evrope
Odg: UREĐENJE ELANA 401 OD JAKO LOŠEG U IZVRSNOG
« Odgovor #1 poslato: 03, 06, 2009, 21:49:22 posle podne »
Jos jednom pozdrav.Sve si lepo objasnio i odlicno odradjeno,preskocio si da pojasnis postupak spajanja gornjeg i donjeg dela,cime,kako,zasto?Sta je koristeno epoksi ili poliester smola?
Interesuje me koje si boje koristio,cene istih.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #2 poslato: 03, 06, 2009, 23:28:52 posle podne »
svaka cast na trudu :) ali i rezultat je zavidan :)

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #3 poslato: 05, 06, 2009, 18:55:18 posle podne »
Sudeci po onome nako si uradio prvi camac, nimalo ne sumnjam da ce i ovaj biti uradjen veoma korektno. Vidi se da imas dara i nerava da radis detalje. Samo nemoj zaboraviti da slikas po etapama da vidimo kako si sta radio. Veliki pozzzzz :good: :good: :drinks: :drinks:

Van mreže britva63

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #4 poslato: 12, 06, 2009, 20:21:49 posle podne »

eto propade mi kupovina camca nije cekala i podala ga, sad me ceka kemijanje s mojim elanom, htio bi ga na zimu povisiti i malo prepravljati palubu, eventualno produziti i na produzenje izbaciti Yamahu van sad trazim po netu neke ideje, ako ih neko ima dobro su dosle
I desava se nesto sto mi se nesviđa, a to je pojava osmoze, nemos vjerovati al čini se da je to osmoz, mjehurići velicine glave pribadace, poslikati cu pa da cujem vase misljenje forumasi
Nadam se nekoj konstruktivnoj pomoći u vidu prepravki elana jel ionako moram sanirati to sto mislim da je osmoza. Pa ba me bije maler,uh.

POZ s Drave :diablo: :diablo:

Van mreže britva63

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #5 poslato: 11, 10, 2009, 08:56:53 pre podne »
E pa da pojasnim i ostatak
nazalost nema slikica, jer nisam imao vremena za to, pa spajanje gornje i donje palube kod elana je rijeseno s pop nitnama s ime da se na zadnjem zrcalu s smolom i malo mata spoji, pa onda i na onaj dio kad se oslobodi na zadnje zrcalo se mora s matom i smolom privući uz uporabu velikih stega i tako ostaviti 24 sata da uhvati to je dio di dođe motorpogledajte slike rastavljenog i sastavljenog pa će mozda biti jasnije, ostalo ređuje kit i to stakleni kak ga mi zovemo,a dodaje se malo smole i stakleno brasno, pa sve zajedno s utvrđivacem sluzi za popunjavanje večih rupa koje su ostale, prije nego dojde kit za fino kitanje pa dalje postupak do bojanja je isti za sve

evo tu se vidi da je spojeno malo je deblje nego u originalu taj zub al nema veze meni je tako bilo ljepse i masivnije
sto se boja tice koristene su hempelove boje i sve je njiihov program, utroseno je oko 3 litre bijele hempel boje i litra
hard racinga za antivegetativ , razređivaci i prajmeri isto za to sam posebno za nadvodni a posebno za podvodni dio
nisu isti, pa kitovi i sredstva za odmascivanje, najbolje uzeti njihov katalog tamo ima objasnjeno sve, bas sve...
ali meni nije drago raditi s njima kvaliteta je upitna jel su meni se cini boje ili smrzle negdje ili su fushirali,jel se nemoze dobiti sjaj ak se
radi po uputstvu sto je i potvrdio i njihov predastavnik kojega sam zvao u istru. Bolje ti je
mozda pitati Marka da ti kaze u Srbiji ima i drugih proizvođaca, a kod nas nema, sam na moru, sto mi je velika komplikacija.
Neznam koliko su bitne cijene al eto utrosio sam oko 500eura na sve sto se vidi, na materijal normalno, jel sam sve sam radio.

POZ s Drave

Van mreže britva63

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #6 poslato: 11, 10, 2009, 09:05:50 pre podne »
Evo jos par slikica rada na jednom elanu GT401 malko drugacije korito i isto ojacavano s vanjske strane za hondu cetverotaktnu od 50 konja

POZ s Drave