Nautika opšta... > EKOLOGIJA
EKO POKRET STEDISA
IKA:
Svašta je napisano,nabauljano ,ko shvati razumeće.
Ukratko.Ja sam za kontrolisanu urbanizaciju.Bolje je paradajz uraditi i urediti kako štediše ili neko drugi predloži ,nego da doživi bum divljeg zauzimanja.A oni koji koriste prostor, koji je nekada bio na silu urbanizovan,pa kasnije legalizovan ,bez obzira što nekom nešto plaćaju nek budu srećni ,jer će pritisak na njihov prostor biti smanjen.
@Marke-mi nemamo marine,mi vezujemo svoje lađe ,ko gde stigne.
zoki novus:
Meni jedino smetaju oni koji bi stalno nesto badava i po partiskoj liniji!
Od njih su jedino gori oni koji pod maskom legalista pokusavaju na tome i da zarade
poljo:
Nasao sam se u tome zato sto znam da nisam u pravu sa stanovista ekoloske zastite. E sad znao bi ja da nabrajam vise komada opravdanja i da dokazujem da je prirodi bolje sa nama nego samoj ali bi onda bio kao i ostali koji vide samo tudje greske.
Kap, ruze nece da moze zato sto je svake godine barem dva puta sve pod vodom a i da nije ... ja sam svoj brod iz crvene prefarbao u plavo-zelenu boju ,slabo mi ide evropejizacija. (hahahahah)
Postoji univerzalno rijesenje za sve ovakve price i odavno je primjenjeno u drzavama koje imaju zakone i u kojima se zakoni postuju . Kad oni koji bi da uzurpiraju obalu shvate da to kosta vise nego objekat koji bi da stave po defoltu odustaju. A onda ide i ono koliko daleko od obale ,pa kakav objekat i ...ima toga koliko volis ako je ko zainteresovan da se bori sa vjetrenjacama.
Negdje Hogar napisa i ja prepoznag sebe ...ja se ne vezem i kad sam na vodi onda sam na sidru i obalu ne dodirujem. Tako da je za mene svaka obala uredjena .
zikica cvetkovic:
--- Citat: Dule 10, 12, 2012, 17:33:04 posle podne ---Citat sa njihovog (ili njegovog) sajta.
Eko pokret Štediša
Eko pokret Štediša je osnovan sa početnom idejom da brine o zaštiti naših reka i priobalja od plutajućeg otpada i smeća, tog jezivog svedočanstva o ljudskoj gluposti, bahatosti i nemaru. Želja nam je da prikupljanjem otpada sa naših reka, čišćenjem rečnih korita i edukacijom kod svih ljudi, a naročito mladih, razvijemo svest o neophodnosti ličnog angažovanja svakoga od nas da bi se katastrofalne posledice našeg boravka na Zemlji po eko sistem predupredile ili smanjile.
Želimo da pokažemo da čovek ne mora da bude najgora životinja (Tagore) i da čovek nije jedina greška prirode (Gilbert).
Jedini način da se budućnost oblikuje leži u moći da se ima tačna predstava o njoj, govorio je još drevni rimski pesnik Ovidije. Ljudi su u svojoj bezobzirnoj pohlepi već naneli prirodi neprocenjivu štetu. Ratovi, razaranja, beskrupulozni razvoj tehnologije, kao da su proterali plavu boju iz prirode. Naše nebo je sve manje plavo, sve više sivo, naše reke, jezera i mora nisu više plavetni, već poprimaju turobne boje koje se ne daju lako opisati. Da je situacija alarmantna ne samo za Srbiju, već i za celi svet pokazalo je slučajno otkriće tzv. Osmog kontinenta smeća (vidi sliku na početnoj strani).
A moram da ponovo citiram već citirano kako bih ga istakao sajkaca
Ljudi su u svojoj bezobzirnoj pohlepi već naneli prirodi neprocenjivu štetu.
I pitam se... koliku će štetu naneti ovakav pristup (pogledajte njihov sajt i videćete da tu nema akcija čišćenja već samo projekti koji bi trebalo da donesu lepu zaradu) našim rekama. Po meni ovaj pokret je isti kao i svi drugi koji su nasrnuli na obale kako bi na vreme ušićarili.
Dokle bre više i koliko vas ima. Gde je granica i kada će to prestati?
--- Kraj citata ---
Dule, hvala ti što si objavio ovaj tekst sa našeg sajta jer je to upravo ono što smo (ili ja) hteli da radimo. Za sve je nažalost potreban novac a jedan od načina da dođeš do novca je da imaš ideju koju će neko da prepozna kao korisnu i onda je podrži. Kad dobiješ podršku i kad je opravdaš svojim delovanjem dobijaš ponovo ali sada još veću podršku jer oni koji daju novac očekuju da se vide rezultati toga a ne samo foliranje. naše delovanje je egzaktno i lako merljivo (ovo pišem ne da bih se pravdao već zbog edukacije za one koji nisu dovoljno u materiji) i zbog toga su naši projekti prihvatani i od opštine Palilula, i od grada Beograda a i Nacionalna služba za zapošljavanje dve godine finansira javne radove koje izvodimo na ovom terenu. 60 radnika što honorarno što kroz radni odnos sa plaćenim ld i doprinosima je radilo na uređenju ovog lokaliteta. Dule, ne znam da li si bio na ovom području, deluje kao da nisi a ako je tako nije lepo sa bombastim izjavama bez argumenata negirati nečiji entuzijazam i trud.
Uključio sam se u ovu diskusiju jer volim što se ona vodi i očekujem što više konstruktivnih predloga i ideja pa da se i nađemo na Paradajz ostrvu koje je NAŠE i zajedno trebo da ga čuvamo. Do sad sam bio prilično usamljen u toj borbi iako se svima sviđalo jer lepo je kad nema onih silnih flaša i smeća onda može da se uživa u prirodi.
zoki novus:
Mozda bi se u stranci trebali malo zainteresovati i po ovom pitanju?
Izgleda se i ovde pere neka lova ko zna?
Moracu na sledecem sastanku da pokrenem i to pitanje makar i pod razno.
Nego ajde sad malo da se ocisti cukaricki rukavac
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju