Nautika opšta... > EKOLOGIJA
EKO POKRET STEDISA
IKA:
Pa, iz ličnog iskustva znam ,da entuzijazam traje onoliko koliko imaš sopstvenih sredstava.Pa kad sa sopstvenim sredstvima središ određeni deo obale,nakači se na taj lepo sređeni deo more onih koji nisu ni privirili dok se sve nije sredilo i očistilo.I onda ,pošto to nije tvoje ,nemaš pravo nikome zabraniti pristup.Dakle iluzorno je očekivati da neko teren sređuje o svom trošku za nekog ko se nikad nije pojavio na tom terenu dok se nije sredilo.Ako je neko voljan da da pare zašto ih ne iskoristiti.
E sad , ako su Duletove predpostavke tačne ,onda onaj ko sprovede u delo takav scenario ima na svojoj časti i obrazu mrlju.Da li će to njemu predstavljati problem u životu ,nek ostane na nekom drugom da sudi.
Opet je nekorektno, nekom ko se trudi da sredi jedan deo obale za dobrobit svih,unapred kačiti etiketu uzurpatora.
Da se ljudima iz eko pokreta pridružio veći broj dobrovoljaca ,možda sredstva i ne bi bila potrebna.Čovek je bar nešto pokušao da uradi.Nema smisla da ga kritikuju i napadaju oni koji se nijednom nisu pojavili da pripomognu.
@Goran Petrović-Ako niste bili spremni da se neko svašim stavovima ne složi niste morali ni učestvovati u raspravi.Nerazumem toliki revolt ,svaše strane ,samo zato što neko nemisli isto kao i vi.
U krajnjem slučaju ako se ne radi ništa iza kulisa ,onda javna debata može samo pomoći ,nikako odmoći.Valda je svima cilj da se iznađe najbolje rešenje za ostrvo koje može svima biti dika i ponos zajedničkog delovanja.
HOGAR:
E moj Dule,vecina Srba i dalje veruje u deda mraza,sto se vidi iz prilozenog.Da je dulic oliver ostao na vlasti,ko zna,ovo bi verovatno proslo,mada nisam siguran da nece,dobro je zamaskirano,i mnogima se cakle oci jer vide da su na domaku cilja.Cilj je upravo to,sto im pise na sajtu,bez skrivanja,jer imaju podrsku vlasti i moze im se.Samo,citam sve ovo,i ne mogu da razumem,da li smo mi,sa foruma,toliki magarci da se uopste upustamo u raspravu sa doticnom firmom,jer,ona ce i to da iskoristi,negde,kao,bila je demokratska rasprava i vecina podrzava projekat i nasu firmu,nije sala,najaci forum ladjara,bre.Misljenja sam da treba povesti akciju,konkretnu,da se osujeti privatizovanje ostrva,zahtevati dopisima i peticijama,da se izjasne nadlezni sta smatraju za prostor od opsteg interesa.Ako im prodje na mala vrata ovo sa ''paradajzom'',bojim se da slede i ostale ade,sto rece Dule,koji je,inace,od pocetka 100 posto u pravu,ma koliko se drugi ljutili thumbup.Ocito je da je ''eko stedisa'' probni balon za javnost, po principu kuvanja zabe,pa onda udri dalje.Nije ''stedisa'' sam u ovome,ima on zaledjinu.Padose '' mishkovic i sin'',pa moze i jedan ''shtedisha'',naopako da napravi sve ono sto planira, sacuvaj boze i sakloni.
sloba72:
Odavno sam dao svoj komentar i ogorcenost zbog zauzimanja obale na "Paradajzu", zbog sve veceg i bezobzirnijeg uzurpiranja obale. Svedok sam da je sve pocelo sa cuvenom " Blic " kolibom a bogami ove godine taj trend se nastavio, niklo je citavo vikend naselje, sa sve ogradama. Uzas i bezobrazluk!! 4587. Takodje, svojevremeno sam u nekoj od tema i sam uputio kritike na racun "eko pokreta" gde sam pitao i sebe ali i javnost zasto je problem da se prolazeci rukavcem ne pokupi i usputno smece sha. Vise puta u toku dana ulazite i izlazite iz rukavca, posmatrate djubre oko sebe, oko svog pristana, oko svog katamarana, kacite svasta na elisu i ne videh da vam je palo na pamet da po tom pitanju ista uradite sha. Mislim da bi bio red da ocistite ispred svojih vrata, pa onda dvoriste i nakon toga ispred dvorista. Tada bi imali puno pravo a i verujem i punu podrsku da pozovete sve da vam se pridruze u ciscenju i odrzavanju. Morate da date pravi primer i da budete pravi DOMACIN ali najpre u svojoj kuci. I sam sam po prirodi posla vezan za ekologiju i svestan sam borbe koju vodite sa nekulturnim i necivilizovanim ponasanjem clanova nase zajednice. Sa druge strane vi za taj posao dobijate novac i iskoristite ga na najbolji moguci nacin. Pozdrav
goran petrovic:
Ma daj bre covece ne lupetaj vise gluposti....kakav ekopokret doo?Ispada da sam ja neciji PR ali bre smesni ste....Za dozvole ne brinite, ko je zaduzen da to kontrolise ima uvid u sve papire ......Glupo je da pricam i da se spustam na Vas nivo ali novac koji jos nije uplacen od strane drzave je SMESAN u odnosu na poslove koje covek radi u svom preduzecu....Vama je prosto nemoguce da neko radi nesto iz zadovoljstva...Ha,ha Bajaga lepo peva "Psi laju na karavane a karavani prolaze"
goran petrovic:
Brate Slobo ne pitaj ti javnost za kucice na Paradajzu nego opstinu....Da eko pokret stedisa slucajno nema neku kucicu na paradajzu? IMAO JE ali kucicu za ptice koju ste namerno polomili Vi veliki ljubitelji reke i paradajza...Pre par dana procitah na tviteru"kada je lav ranjen i misevi ga zapisavaju".....na svu srecu niko nije ranjen a miseva je bilo i bice....Drugarski pozdrav
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju