Nautika opšta... > EKOLOGIJA

EKO POKRET STEDISA

<< < (3/42) > >>

Kapetan:

--- Citat: espresso  04, 04, 2012, 15:07:10 posle podne ---
bokobrani na ladju a gume na otpad  ok

--- Kraj citata ---

licno neko moje iskustvo kaze nema boljeg bokobrana od gume :) eno napravio sam jos jedan od skutera bokobran :)

pre neki dan kada smo sa Miljanovom jedrilicom isplovljavali zamalo da izgrebemo celu ladju jer su bokobrani jednostavno po iskakali sto se gumama nikada ne bi desilo ...

bugi:
Kapetane siguran sam. Voze skroz ka spicu i sipaju
Ne videh da su nastavili zatrpavati spic vec postepeno podizu nivo suta koji je vec sipan

espresso:

--- Citat: Kapetan  04, 04, 2012, 19:29:30 posle podne ---

--- Kraj citata ---

licno neko moje iskustvo kaze nema boljeg bokobrana od gume :) eno napravio sam jos jedan od skutera bokobran :)

pre neki dan kada smo sa Miljanovom jedrilicom isplovljavali zamalo da izgrebemo celu ladju jer su bokobrani jednostavno po iskakali sto se gumama nikada ne bi desilo ...

--- Kraj citata ---

ma nije Kapetane to do bokobrana...  lol lol lol

STG:

--- Citat: Kapetan  04, 04, 2012, 19:29:30 posle podne ---

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---
Sto kaze espresso,nema to veze sa bokobranima,uvek je neko drugi kriv...

Kapetan:
@bugi moguce :(

@espresso & gorance  ima one velike bokobrane (precnik 40 cm visina oko 90 cm) , bocni vetar brod naslonjen uz ponton bokom, , bokobrani pod pritiskom , cim je brod krenuo unapred bokobrani su krenuli da se okrecu kao tockovi, a posto su vezani za ogradu polukruzno su krenuli da iskacu (kao klatno).... gume bi imale isti problem ali bi se manje manifestovao ...

ujedno sad videh na ovom klipu jednu zanumiljivu teoriju

1 inch u precniku na 5 stopa duzine broda... na 0:20

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju