Nautika opšta... > EKOLOGIJA

EKO POKRET STEDISA

<< < (4/42) > >>

Zoran Marinković:
 eek

Nešto na glas razmišljam....: bokobrani su lagani i plivaju pa se možda zato ponašaju kao klatno i plovak....???

Ja na splavu imam samo gume okačene k'o na čiviluk i nikada ih nije ni jedan talas i  nijedan čamac nije smakn'o sa položaja,
a donji deo je uvek pun vode što ga još dodatno drži gde treba....

Možda je i pogrešna moja teorija..., ali je ne menjam dok me ne ubede da sam u zabludi..... thumbup

p.s.
Sam pokret se i zove "ŠTEDIŠA" što ne daju i ne ulažu pare.... roll4 tamburanje

Kapetan:
jedrilice (pogotovo manje od 8 metara) nemaju ravne vec zaobljene stranice, samim time pravilno centriranje bokobrana je skoro nemoguce ...

gume se buse na dnu tako da voda moze da istece..

u svetu gde ne zale para na opremu i dalje mozes videti dosta guma u upotrebi ... i tamo su podeljena misljenja...

Zoran Marinković:
 114

Šta se gde koristi - dosta je individualno.. thumbup

Za ovih desetak godina ni jednom nisam kačio bilo kakve bokobrane ili gume na čamac, nikada nisam imao ni jedno drugo plovilo na metar  od sebe niti na plaži niti na obali ispred vikendice.

Kada sam video u subotu koji je krkljanac kod vas, i kako gazite jedan preko drugoga.... sha baš i ne znam da li bi bio uopšte na vodi.

U vašim uslovima trebaju i bokobrani i hiljadu guma.... m5  onako kako je vama na izletu na neko mirno mesto u prirodi - tako je nama svaki dan ....jedino nam mir remete neki slavuji i ostale ptičurine dok se trudimo da "meditiramo"... 55555 sajkaca thumbup

kao na primer ovako ....

mossi:
 ok thumbup hi

srsa:
Зоки, прве две слике ниси ни морао да качиш. Ал ову трећу  clap  clap  clap

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju