E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Linije Isplativosti za prelazak na generator/elektromotor

<< < (16/30) > >>

zorter:
Koja je snaga Vlajkovih motora. Nešto su mi mali segmenti. Ne verujem da se može napakovati više od 1 kw. A delovi? Preko e-bay i čekanje na isporuku. Neka hvala.

ladjaVlajko:

--- Citat: zorter  02, 02, 2013, 21:40:22 posle podne ---Koja je snaga Vlajkovih motora. Nešto su mi mali segmenti. Ne verujem da se može napakovati više od 1 kw.

--- Kraj citata ---

Idu i preko 100 kW al' nemoj da kažeš Duletu jer on više voli glisere.

http://www.lynxmotiontechnology.com/e813.htm

Kao jedna od oblasti primene, navedeno je i "Marine Propulsion". Doduše, ovo je jedan malo ekstremniji model ali ima dosta proizvođača malih modela od 5-25 kW.

Koliko ja znam kod nas ih nema te je logičniji izbor uzeti onog čega ima. Pogotovo ako se vozi na agregat gde te manje-više i ne zanima efikasnost, gubici i ostalo. To je samo bitno kod vožnje na akomulator.

Kapetan:
de gukni vlajko od koliko ti je taj motor sto spremas :)

zorter:
Vlajko, ovde se slažem s tobom. To jesu efikasniji motori, ali ja sam se nosio idejom da se sve radi s materijalom i delovima koji mogu kod nas da se nabave. Trofaznih motora ima svugde a i majstora za premotavanje statora. Ima u svetu mnogo jakih a gabaritno malih motora, ali meni nisu zanimljivi kad moram da ih naručujem preko net-a. Vadjenjem starog motora i kopče doboja se dosta prostora pa mi veličina motora nije smetala. Išao sam na varijantu nabavke elemenata ovde u Srbiji i održavanje kod naših majstora.

zoki novus:
Izvini Zorter a koji ti stari motor i kopcu vadis?
To bi bas bilo dobro poredjenje ako bi bio raspolozen da nam prezentujes i ispratis tu zamenu...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju