E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Linije Isplativosti za prelazak na generator/elektromotor
zorter:
Mozda jeste veci za upotrebu samog motora na hibridni nacin, ali je pretpostavka da ce neko u tom momentu peci hleb u rerni ili upaliti bojler ........... uvek mi je u vidu jos potrosaca na 220V, kad vec ima agregat. Cak i za istu potrosnju goriva dobija se veci komfor u plovidbi. Koga to ne zanima, naravno da nema potrebe ici na duplo veci agregat, ali je pozeljno bar 30% veci nego sto je motor.
Zato kazem da je vrlo tesko u ime bilo koga izracunati sta mu treba. Najbolje bi bilo da sam predvidi svoje potrebe, sastavi garnituru potrebnih elemenata i onda raspravljamo da li je to tako ili moze nesto jednostavnije i jeftinije.
zorter:
--- Citat: Kapetan 08, 02, 2013, 20:56:48 posle podne ---brzina 9km/sat , to mi je projektovana krstareca brzina na jedrilici preko toga nema potrebe ... hocu da mogu da vozim 10 sati dnevno i da samo dosipsam gorivo ali da mu potrosnja tog goriva bude maximum 1litar / sat , trenutno je oko 3 litre po casu
--- Kraj citata ---
Kep, da nije malo da potrosnju svedes na trecinu.
Sto rece Novus ti i ovako plovis dzaba (ako ima vetra).
Tebi je dovoljan motor od 500W i agregat od 1kW koji trosi 400g benzina na sat rada. I sve to na cizmu vanbrodskog motora. Ako potrefis pravu elisu plovice i brze nego do sada.
Slovenac:
Zorter da li to može da se montira,na sadašnjem mestu od motora ,koji ima 5700cm i 200hp sa Z nogom.ako ti nije teško pogledaj pod temom gliseras tamo su slike od mojega brodića. 114
zorter:
Naravno da može. U isti prostor staju i potrebne baterije, punjač, možda i agregat.
HOGAR:
Ma ljudi,uopste nije problem agregat od 10-12 kwh,strpas ga u pomocni camac pa pomocu kabla[jer bez kabla nece da moze] i teraj lol lol lol
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju