Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Zabrana plovidbe teškim čamcima sa malim motorima - Pitanje za Saleta NB

<< < (9/12) > >>

Kapetan:

--- Citat: espresso  02, 04, 2012, 15:17:52 posle podne ---@Kapetan
ova jedrilica na slici gore je po pitanju siluete u odnosu na "tabanas sa kabinom" isto sto i sportski automobil u odnosu na kamion kada je bocni vetar u pitanju.

--- Kraj citata ---
slazem se samo sam hteo da kazem da moja jedrilica nema otpor vetra u rangu camca bez kabine :)

Kapetan:
evo jednog zanimljivog texta :

http://www.burzanautike.com/testovi/istranka-brzina-potrosnja

inace istranka prazna ima oko 450 kila, sa posadom provijantom gorivom dodje i do 800 kila

poljo:
"
a sve zavisi od motora...

obican 10 hp ne moze da se meri sa 9,9 Yamahom hight trust, koja opet ne moze da se meri sa DMB motorom .. a svi iste snage... "
Objasni !!!!!

Kapetan:

--- Citat: poljo  02, 04, 2012, 16:29:54 posle podne ---"
a sve zavisi od motora...

obican 10 hp ne moze da se meri sa 9,9 Yamahom hight trust, koja opet ne moze da se meri sa DMB motorom .. a svi iste snage... "
Objasni !!!!!

--- Kraj citata ---

nisam masinac pa ne znam da objasnim ali ...

yugo ima 45 konja , traktor 30tak... taj traktor je uspeo da pomeri brod od 2 tone iz mulja yugo nije .. gde je trik ja ne znam .. ali nije isto ...
isto tako yamaha 9,9 teretna i obicna yamaha 9,9 ne guraju identicno tesku ladju, ok pitch ovo ono , na obe da stavis identicnu teretnu elisu opet
ce postojati razlika...

nesto sam se raspitivao i trik je u kubikazi ...

to je ono sta je teze kilo perja ili kilo olova? isto teze ali drugacije se osecas kad ti padnu na glavu ...

SALE NB:
obrti momenat i prenos....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju