Svaki uredjaj ima "kontra" uredjaj, to se slazem. Ali za vrhunskog lopova ni sef banke nije problem. Vrhunskim lopovima nije zanimljivo plovilo naseg "ranga", oni traze jahte sa 7-o cifrenom vrednoscu. Kod nasih camaca oni nemaju sta da traze. A da ti budem iskren, ja da imam obican camac sa kabinom, bilo bi mi zao i da mi uzme TV od 100€, a kamoli nesto malo vrednije. Faktor iznenadjenja je vazan za one "sitne" huligane koji bi da obiju ladju, udju unutra, malo se izivljavaju, ponesto spakuju da ponesu i onda odu bez traga. A kad vlasnik dodje i vidi ne preostaje mu nista drugo vec da se nakljuka bensedinima jer ni policiji nije "zanimljiva" sitna (uslovno sitna jer za mene nije) kradja. Koliko vrhunskog lopova moze da zanima sonar, TV, ribolovni pribor........ kad sve to da proda ne moze da "zaradi" ni 500€. Plovila i nisu bas na meti kradje kao automobili jer nema te garaze na rekama gde bi mogao da rastura, prekucava brojeve i sta vec rade sa automobilima. Cak ne bih rekao ni da postoje na nasim rekama dve identicno iste ladje kao sto je slucaj sa automobilima na putevima. A jos u prilog ovoj prici ide da je bolje imati ista nego nista, pogotovo za ona plovila koja nisu na vezistima i marinama gde postoji cuvarska sluzba. No, svako odlucuje sam sta mu je ciniti i koja opcija je najbolja. Kolko para, tolko muzike. Samo jedno je sigurno: NEMA 100% ZASTITE.
Pozzzzzz