Autor Tema: GSM alarmani dojavljivac  (Pročitano 20137 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
GSM alarmani dojavljivac
« poslato: 19, 05, 2009, 21:09:41 posle podne »
Drugar mi radi sa alarmnim uredjajima i na moj nagovor je obezbedio GSM dojavljivac za ugradnju na plovila. U slucaju obijanja plovila ovaj uredjaj moze da salje SMS poruku u vidu TXT-a na max tri razlicita broja i VOICE-a na max cetiri razlicita broja. Moguc je kombinovani rad, sto znaci SMS na mobilni a VOICE na mobilni i na fiksni (moguca dojava i dezurnoj sluzbi MUP-a). Mala potrosnja struje (DC 12V) sto je 300mA u momentu slanja poruke. Moguce samostalno programiranje preko tastature na uredjaju. Moguca kontrola usnimljene glasovne poruke preko sopstvenog zvucnika. NAPOMENA: Ovaj uredjaj nije alarm, vec je dojavljivac ekscesne situacije, sto znaci da eventualni provalnik ne zna da ste upoznati sa provalom u plovilo.
Cena ovog uredjaja je promenjljiva u odnosu na broj i vrstu provalnih senzora. Osnovna verzija sa dva magnetna senzora (npr. za vrata ili prozor) kosta 230€.
U prilogu dostavljena slika i karakteristike uredjaja.
Sve blize informacije na telefone:
064/243-53-46 Branko i
064/85-87-027 Zoran odnosno ja.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: GSM alarmani dojavljivac
« Odgovor #1 poslato: 19, 05, 2009, 21:41:23 posle podne »
nije losa stvar :)

Van mreže drug_igrutin

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #2 poslato: 20, 05, 2009, 01:51:57 pre podne »
Šurak mi radi ugradnju auto alarma i skoro sam ga bas pitao za tu varijantu sa gsm uređajima, jer deluje jako primamljivo.
Al me odgovor malo oladio  :sorry:
Kaže da svaki iole ozbiljniji lopov sada ima sa sobom uređaj, veličine manje od pakle cigara, koji ometa signal za sve gsm uređaje!
Znači kad dođe pravi baja od tog alarma nema ništa jer nemože da pošalje ni sms, mrtav je dok se lopov ne udalji!
Kaže ne bacaj pare jer ti to ne vredi, već je prevaziđeno ! Taj ometač signala je čak i mnogo jeftiniji nego uređaj za alarm i ima ga ko god poželi, nažalost kod nas ima mnogo zainteresovanih!

Van mreže zorter

« Odgovor #3 poslato: 20, 05, 2009, 10:51:40 pre podne »
Svaki uredjaj ima "kontra" uredjaj, to se slazem. Ali za vrhunskog lopova ni sef banke nije problem. Vrhunskim lopovima nije zanimljivo plovilo naseg "ranga", oni traze jahte sa 7-o cifrenom vrednoscu. Kod nasih camaca oni nemaju sta da traze. A da ti budem iskren, ja da imam obican camac sa kabinom, bilo bi mi zao i da mi uzme TV od 100€, a kamoli nesto malo vrednije. Faktor iznenadjenja je vazan za one "sitne" huligane koji bi da obiju ladju, udju unutra, malo se izivljavaju, ponesto spakuju da ponesu i onda odu bez traga. A kad vlasnik dodje i vidi ne preostaje mu nista drugo vec da se nakljuka bensedinima jer ni policiji nije "zanimljiva" sitna (uslovno sitna jer za mene nije) kradja. Koliko vrhunskog lopova moze da zanima sonar, TV, ribolovni pribor........ kad sve to da proda ne moze da "zaradi" ni 500€. Plovila i nisu bas na meti kradje kao automobili jer nema te garaze na rekama gde bi mogao da rastura, prekucava brojeve i sta vec rade sa automobilima. Cak ne bih rekao ni da postoje na nasim rekama dve identicno iste ladje kao sto je slucaj sa automobilima na putevima. A jos u prilog ovoj prici ide da je bolje imati ista nego nista, pogotovo za ona plovila koja nisu na vezistima i marinama gde postoji cuvarska sluzba. No, svako odlucuje sam sta mu je ciniti i koja opcija je najbolja. Kolko para, tolko muzike. Samo jedno je sigurno: NEMA 100% ZASTITE.
Pozzzzzz

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #4 poslato: 20, 05, 2009, 11:50:28 pre podne »
Ja sam malo eksperimentisao sa senzorima za pokert ali dosta ih je teško staviti jer se čamac ljulja tako da alarm svira ko blesav sam od sebe. To bi bilo jeftino  rešenje (oko 3000-4000rsd) kada bi se našlo dobro mesto za senzor. Na kraju sam na pijaci za 100RSD našao onu malu pištalicu što se stavlja na prozor ili na vrata. Kad izlaziš uključiš i ako se vrata ili prozor otvore ono krene da pišti. Ništa strašno ali valjda če nekog da uplaši dok ne rešim ovo sa senzorima pokerta

Van mreže zorter

« Odgovor #5 poslato: 20, 05, 2009, 12:06:01 posle podne »
Ja sam malo eksperimentisao sa senzorima za pokert ali dosta ih je teško staviti jer se čamac ljulja tako da alarm svira ko blesav sam od sebe. To bi bilo jeftino  rešenje (oko 3000-4000rsd) kada bi se našlo dobro mesto za senzor. Na kraju sam na pijaci za 100RSD našao onu malu pištalicu što se stavlja na prozor ili na vrata. Kad izlaziš uključiš i ako se vrata ili prozor otvore ono krene da pišti. Ništa strašno ali valjda če nekog da uplaši dok ne rešim ovo sa senzorima pokerta

Postoje senzori koji su adekvantni za plovila jer ne reaguju na ljuljanje i na pokrete kroz prozor. Oni reaguju samo u sticenom prostoru na sve vrste pokreta (osim sitnih zivotinja do 15kg tezine). Nije (po meni) cilj da se ukljuci sirena, mada moze i to, vec da se provala registruje (dojavi) trenutno, sto ostavlja mogucnost za brzu intervenciju. Lopov ne zna da ti znas da je upao u klopku ovog uredjaja. Ovo je TIHI alarm.Pozzzzzzzzz

Van mreže giganova

• Veliki Rovac
  • podsetnik sta nam sledi od evrope
« Odgovor #6 poslato: 20, 05, 2009, 14:31:02 posle podne »
E sad dali postaviti tihi alarm,ili ne? Mene je to pitanje mucilo danima i danima.Dali su moje stvari u brodu vikendici vredne necijeg zivota???? nakraju i moga????

Ja sam se odlucio na najbucniju verziju,neka lopov ide svojim putem :party:

Van mreže zorter

« Odgovor #7 poslato: 20, 05, 2009, 14:51:09 posle podne »
E sad dali postaviti tihi alarm,ili ne? Mene je to pitanje mucilo danima i danima.Dali su moje stvari u brodu vikendici vredne necijeg zivota???? nakraju i moga????

Ja sam se odlucio na najbucniju verziju,neka lopov ide svojim putem :party:

Ne moras ti ici da ga lovis posto postoji mogucnost glasovne poruke na dezurnu sluzbu MUP-a. Neka idu oni da ga love. Samo kod nas u Sapcu ima oko 20 ovakvih uredjaja koji su MUP-u salju VOICE poruku. Na nekoliko njih su zahvaljujuci intervenciji policije sprecene kradje a lopovi pohvatani na delu. Pozzzzzz

Van mreže giganova

• Veliki Rovac
« Odgovor #8 poslato: 20, 05, 2009, 15:15:45 posle podne »
Pretpostavljam da se usluga :police:  posebno placa,a mislim da nebi ni hteli da intervenisu na Savi.Za sada use i u svoje kljuse.

Usput za Aku i Ronca.Video nadzor na 12v ,kamera i divi R. u pancevu kod Bugara 120e.Kamera za noc do 15m.Divi R.ima mogucnost prikljucka dve kamere,2giga kartica,senzorski okidac na pokret.

Van mreže zorter

« Odgovor #9 poslato: 20, 05, 2009, 15:19:57 posle podne »
Giga dojava ide  :police: na opsti broj 92 i njihova intervencija nema naplatu. A pored toga sto bi sirena alarma oterala lopove, nije lose znati da si imao "posetioca" pa da obidjes objekat nakon provale, sto da vidis da li je bilo stete, sto da ugasis alarm da se ne "dere" vise.
« Poslednja izmena: 20, 05, 2009, 15:54:52 posle podne od strane zorter »

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #10 poslato: 20, 05, 2009, 19:02:45 posle podne »
Ovo je TIHI alarm.Pozzzzzzzzz
[/quote]
A gde je tu Prle?

Van mreže zorter

« Odgovor #11 poslato: 20, 05, 2009, 20:36:50 posle podne »
A gde je tu Prle?

Uhapsio ga  :police: Kriger.  :lol: :lol:

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #12 poslato: 20, 05, 2009, 20:38:40 posle podne »
Hvala Giga,ali meni treba samo kamera i tft monitor do 10",ne treba mi snimanje.Ako nesto znas za to javi . :good:
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!

Van mreže giganova

• Veliki Rovac
« Odgovor #13 poslato: 20, 05, 2009, 20:54:38 posle podne »
Hvala Giga,ali meni treba samo kamera i tft monitor do 10",ne treba mi snimanje.Ako nesto znas za to javi . :good:

kamera ima od 10e do 110e zavisno sta hoces.Mnogi serviseri se bas tu snabdevaju,monitor nisam video ali sutra pitam, :drinks:

Van mreže ronac

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • Vucedolski vuk
« Odgovor #14 poslato: 20, 05, 2009, 21:56:37 posle podne »
Unapred hvala giga,ne mora uopste da bude ekstra kvalitet. :)
Lisica je najmudrija životinja, ali je njenih koža najviše na prodaju!