E, ovako treba... > Brodogradnja
Predlog
Zoran Marinković:
:smile:
--- Citat: Kapetan 21, 11, 2011, 00:49:41 pre podne ---
ajde recite kako se uzima kalup pa cu ja zakazati da se sakupimo svi zainterosavni i da "uzmem kalup"...
--- Kraj citata ---
Ako sam dobro razumeo, kalup se skida kao što zubar uzima otisak za protezu :lol: Čamac se okrene naopako i nanosi se
materijal kao kada se pravi čamac i dodaju se oslonci i ojačanja. Naravno, čamac se premaže nekim sredstvom da se kalip ne bi
zalepio za čamac. Kada se stegne materijal, razdvoji se .....e dalje ne znam :this: zna majstor... :hi:
mossi:
Kapetane, ako imaš viška motor od 5hp, daću ti krug. :lol: :lula:
Inače čamac je ALu model Tikvara. :good:
Kapetan:
meni se cini da je zoran u pravu ... prvo to sa kalupom nepotrebno komplikuje stvar... drugo ogranicen je broj camaca koji se iz takvog kalupa mogu odraditi .... i ja sam pre za samogradnju bez kalupa kao sto je zoran prikazao... a Duletov camac moze da posluzi za uzimanje merki a ne kalupa... pa da se prema tim merkama rade camci ...
po meni to je izvesnije jer mozemo da uzmemo merke jako brzo.... ko je za , vidimo a duletom kad mu odgovara i dodjemo premerimo :good:
deda:
Ovo ne izgleda lose!
http://www.hartley-boats.com/spearf.html
Spearfish 12
Price
Plus Airpost Worldwide
Total
Plan
$35
$8
$43
Zoran Marinković:
:shout:
Nisam plastičar i ne razumem zašto je ograničen broj komada odrađenih čamaca u jednom kalupu...pa sam pozvao komšiju i pit'o ga.
Evo šta kaže :
- Iz jednog kalupa koji on skine i uradi može da se napravi najmanje 100 komada bez problema
- Čamac sa kog se uzima kalup se sređuje, farba, polira....i vraća se vlasniku u stanju kao kada je bio nov - da se ogledaš
- Ako forumaši ulažu u izradu kalupa, onda je kalup vlasništvo forumaša
- Ako on ulaže u kalup, Forumaše to ne košta ništa pod uslovom da se uradi bar tri čamca
- Hoće da pomogne, uputi i nadgleda rad svakog amatera po dogovoru
Na kraju krajeva nagovaram ga da se uključi u forum i preskočimo igranje gluvih telefona i moćićemo da ga pitamo i ispitujemo...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju