E, ovako treba... > Brodogradnja
Predlog
poljo:
Evo da malo konkretizujemo . Kap tebi je sve malo ,jbg. Zoran je odmah na pocetku rekao POMOCNI camac . Dakle , za pomocni camac je sasvim dovoljno 4-4,5 m . Plastika mi se kao materijal za takvo plovilo izuzetno dopada zbog tezinskog odnosa. Nije isto vuci za sobom 500 kg ili 50 kg bez obzira na oblik korita . Dalje , zbog namjene plovila predlazem da bude blago V ili tabanas sa mozda malo izrazenijim vodjicama ili cak neko korito katamaranskog tipa koje daje maksimalnu stabilnost i lakocu pristajanja u obalu i slicna mjesta . Po mom skromnom misljenju , apsolutnog laika , tip korita kao kod camaca tipa Shark (modifikovan trimaran) daju odgovarajucu stabilnost na malu duzinu . Znaci sav onaj teret i posada kojoj nije svejedno sto se ljuljuska camac bi se mogao u relativno malom camcu prevoziti od tacke A do tacke B .
Kapetan:
poljo nas ima dvoje odraslih i troje dece.. i ako moze ja bih u jednoj turi da ih sve sa stvarima prebacim do obale-plaze :) zato sam i rekao projekat koji svima odgovara a onda napraviti dodatni projekat sa recimo vise ili manje rebara, znam da bi trebalo proporcionalno uvecati ladju a ne dodavati rebra ali posto je ovo pomocni camac procicemo i sa ubacivanjem rebara sasvim solidno...
sa ovim sto si napisao prilicno se slazem i meni se tako nesto uklapa u ideju, stim da bih izbegavo sve krivine koliko je to moguce vec ici samo na osnovna savijanja jer ce verovatno za one koji se usude da ga prave ovo biti prvi camac...
Zoran:
Ajmo mi lepo da razdvojimo ovu temu na dve,
Ovde neka ostane sve kako je a drugu temu da otvorimo POMOCNI CAMAC SAMO ZA KAPETANA.
:diablo: :diablo: :diablo:
deda:
Evo predlog Kapetanu za pomocni camac!! :lol:
poljo:
Ma kakvo dodavanje rebara ??????????????? Pa to i ja znam da nema veze s mozgom . Razumijem da svako gleda svoju situaciju . Prema mojoj ...meni treba kadica od 2,20 ili kakav gumenjak iz samoposluge . Nije to poenta (ili ja nisam shvatio) . Imao si RIB i bio ti mali ...plastikaner od 4,5 m nije mali nikome ko nece da pusta mreze . De malo izmjeri u sobi koliko je 4,5 m X 1,2-1,3. Opcrtaj pa sjedi u taj crtez i ... To su distance od 20-30 m . Na veslo da se moze preci , elektro motor . Nesto sasvim jednostavno, lagano a upotrebljivo . Sve ostale varijante su siklja i metalna skarabudjevina , pa prema tome zali boze para za projekat . Ima kod Dede jedan camac sa koritom koje place za kopiranjem . Treba skinuti kalup prema tom ili nekom takom camcu pa nam projekat nije ni potreban .
Odo i ja u off sam sebi , jbg.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju