E, ovako treba... > Brodogradnja

Predlog

<< < (2/16) > >>

Zoran:
              Pa jos nismo ni iskristalisali kakav  bi  camac a vi vec o pirateriji.  Zasto mislite da nam
projektant ne  bi dozvolio kopiranje planova? Pa nisu to planovi za jahte.To bi bio mali nekome
glavni a nekome pomocni.Gospodin Apic je poklonio plan pomocnog camca duzine 4x1m jednom
casopisu,ja sam na zalost izgubio te planove,ali sam po njima napravio mali camac,ne od meta-
la vec od plasticnih ploca.
              Ajmo mi korak po korak.
              Prvo da se sloncentrisemo na oblik i velicinu.

PS. Mozda mi narucimo kod nekoga da nam isprojektuje.

Arsa:
Podržavam Zoranov i Ikin predlog.

Mislim da je to i pravi put da neki članovi ove naše bandice dođu do svoje lađe koju će napraviti svojim rukama.

Pravi izazov, nema šta.

--- Citat: mossi  19, 11, 2011, 22:27:23 posle podne ---Obično, u ugovoru piše da se PROJEKAT ne može kopirati, umnožavati, preprodavati, ustupati, trećem licu bez odobrenja autora.
Drugim rečima, ne može se okačiti na sajt.

--- Kraj citata ---

Mossi mislim da je situacija i u ovom pogledu jasna. Sa čovekom se napravi ugovor kojim on dozvoljava besplatno postavljanje određenog projekta isključivo na sajtu moja lađa.

Kako sam shvatio postoji gospodin koji bi za odfređenu svotu pristao na tu varijantu.

Imamo ljude koji znaju da rade sa plastikom. Napravili bi kalup.

Ko želi da po njemu radi, plati materijal i dođe na obuku. Tada strada recimo Stanko, a bar nas nekolicina nauči nešto što nije ni sanjala da će moći. 

Mogu da zamislim sliku da se na nekom druženju pojavi 5-6 čamaca iz samogradnje po projektu i kalupu "moja lađa".  :good:

poljo:
Ima dosta besplatnih planova na netu . Samo se vi dogovorite a clanovi "Moje Ladje -Brcko " najvjerovatnije prate i ucestvuju u izgradnji .

Kapetan:
el mi to ulazimo u evropu kada se svi brinemo o pirateriji ? kupovinom plana od nekog proizvodjaca mi smo ograniceni na taj jedan plan... ali malim izmenama vise nismo ograniceni jer to vise nije taj plan ...

ja se apsolutno slazem sa zoranom, sajt u ovom trenutku ima zaradjenih oko 140 evra (google reklame) tako da mozemo to upotrebiti za planove...

mada bi prvo trebalo definisati kakav plan hocemo , CNC , papir ili salvetu... plastika ili metal... deplasmanac , poludesplasmanac ili gliser...

ima tu dosta stvari oko kojih se treba dogovoriti ... 

po meni 4X1.5 je malo, ali recimo 6x1,5 je ok ... iz cega dolazimo do zakljucka da se ne bi svadjali treba napraviti i varijantu planova za "rastezanje"....

ujendo prebacujem ovo u brodogradnju posto nije za kafanu

Arsa:
Ja glasam  za plastiku.  :good:

Sviđa mi se ideja o zajedničkom kalupu i sigurno ću učestvovati u akciji ako se to sprovede.

Ako ne, evo Zoran je dao šlagvort, Ika predlog. Ja to prihvatam. Naći će se još par zainteresovanih pa sve možemo izvesti samostalno.  :sarcastic:

Imam ideju o daljoj sudbini moje šikljice, kojoj ću vratiti nekadašnji sjaj.

Za moju buduću lađu  :wub:, tražiću lakši čamac i ovako nešto bi moglo biti rešenje.  :lol: :drinks: :tenk:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju