Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Uvoz polovnih vanbrodskih motora iz inostranstva-sta treba od papira??

<< < (10/12) > >>

LSI:
Шта год одлучили, да купите или да не купите, сами ћете одлучити.

Али нипошто не купујте с тим да ви урадите то накнадно царињење. Нека то уради продавац.
Како ће он то урадити, то није ваша брига.

И никад не купујте неоцарињен мотор!

Sent from my P9000 using Tapatalk

neptun:
Hvala na savetu,tako sam i planirao.nego se mislim dal da kupim i ocarinjen,ako znam da je prvo presvercovan,pa posle carinjen. plasim se da ne bude posle problema.npr na granici kad krenem na more..

LSI:
Продавац мора да вам да оригинал документ са царине у коме пише име и презиме оног ко мотор увози. Уз то, пише број мотора и обавезно напомена да је обрачунат и плаћен порез који се плаћа приликом увоза.

Уколико је увозник увезао више мотора одједном, може царински документ да копира и овери да је копија верна оригиналу. Раније се то радило у суду и ооштини - сад код нотара.

Ако то нема - не купујте (што би рекао наш човек: "Не треба вам ни за џабе.")!

Треба пазити од кога купујете. Има овде у Београду и околини пар људи који се баве увозом и који вас неће преварити. Треба се мало распитати.

Sent from my P9000 using Tapatalk

neptun:
do sad sam par puta kupovao motor i nije bilo problema.
tj. imao sam problem sa jednim tomosom 4  koji je imao papire i kupio sam ga u jednoj radnji u bg.pre 10 godina, gde se prodaju polovni motori.sa svim papirima.prodam ga prosle godine,al je kupac poludeo i hteo da zove policiju.posto se broj na motoru nije slagao sa onim u papirima.pa sam sad oprezan.

Ljuba:
Zadnjih mesec dva tražim motor 8-10 za pomoćni čamac, sve te bez čistih i kompletnih papira zaobilazim, šta će mi još i ta glavobolja.
Ali čudno je da se to kod nas još gleda, na zapadu je broj motora (bilo čega) odavno nebitan za registraciju.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju