Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Uvoz polovnih vanbrodskih motora iz inostranstva-sta treba od papira??

<< < (11/12) > >>

mladjo:

--- Citat: Ljuba  09, 04, 2017, 10:30:15 pre podne ---Zadnjih mesec dva tražim motor 8-10 za pomoćni čamac, sve te bez čistih i kompletnih papira zaobilazim, šta će mi još i ta glavobolja.
Ali čudno je da se to kod nas još gleda, na zapadu je broj motora (bilo čega) odavno nebitan za registraciju.

--- Kraj citata ---
Covece,sedis tu u tvojoj palanci i pricas sta i kako je na zapadu.Vanbrodski i svi drugi brodski motori imaju tehnicki pregled pa mi objasni kako se radi kontrola bez brojeva.  U knjizici moga camca je unesen i Motor sa svim njegovim podacima pa i brojevi.

Ljuba:
Malo si nervozan, rekoh da se na Zapadu to odavno ne gleda, mi smo druga priča.

Drivee:
Tako je, motor je usao kao rezervni deo pre nekih 10 ak godina na zapadu. Kod nas naravno da nije tako i nece biti jos dugoo. Trenutno, sta vise, recimo za auto, motor i ne mozes da menjas ako ga ta fabrika nije ugradjivala u taj neki model auta. Recimo, ne moze motor od corse u astru ako taj motor fabrika u astru nije ugradjivala.

Ja sam oglasavao pentu koja je ne ocarinjena, nakon vise ucena za cenu, resio sam da je ocarinim sam. Tada kada sam kupovao mi nisu trabli ni papiri ni carina a sada postaje ozbiljnije.

MiletaStamat:
Ljubo ako tražiš polovan motor, da li si gledao kod kod Ratka u Galija nautici na Adi u Beogradu. Skoro sam svraćao tamo ima raznih motora, uglavnom za sve ima uredne papire. Dobiješ servisiran motor, Zastupnik je Yamahe tako da ima i novih.

tangabravo:
Ja kada sam iz NL uvozio moje jedrilice sa motorima samo sam po šoferu kamiona poslao pare prodavcu- fizičko lice- i on je uradio kod notara ugovor na moje ime i na granici je kamion zapečaćen a u Valjevu na carini otpečaćen i ja sa tim carinskim papirima odem kod špeditera koji obave svu papirologiju a ja onda sve te papire u kapetaniju i dobijem plovidbene sa brojevima motora

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju