Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Uvoz polovnih vanbrodskih motora iz inostranstva-sta treba od papira??

(1/12) > >>

Darkobp:
Dobro,svi znaju da trazim drugi motor :lol: pa imam jedno pitanje

Zet mi cesto ide za Italiju i dovozi  neke polovnjake(mislim kola) kojekav pecaroski pribor... ... pa sam mu dao zadatak da pogleda tamo sta ima od zanimljivih  polovnih vanbrodski motora

A pitanje glasi-Ako se nadje neki solidan motor sta mi treba od papira da bih ga ovde mogao carini,registrovati...

Dal treba da vija neki racun,kupoprodajni ugovor(i dali mora biti negde overen)... ili sta... ???

Dal se mora cariniti i porez platiti na granici ili moze to i negde kod nas kad stigne motor??

Ajd pomagajte   :drinks:

oblak:
Ja sam proletos proshao takav proces. Treba ti samo racun iz radnje gde je kupljen bilo da je polovan ili nov. Sa tim racunom prijavish motor na carini da bi imao ulaz i platish carinu. Sa potvrdom o placenoj carini i original racunom ides u kapetaniju i upisujes motor u plovidbenu. Prosto,

ПЕЦОВ:
za uvoz ti treba neki pecat na papiru.sad dal je to racun iz servisa u kom je kupljen ili kupoprodajni ugovor overen u opstini.ne treba ti pecat jedino kad su oba lica iz ugovora prisutna.ja sam uvozio par puta pa ti kazem.jednom mi cak trazio plovnu dozvolu al,posle nije trebala.

mesechar:
Plovnu dozvolu traže ako prijavljuješ više od dva motora ,toliko je dozvoljeno po plovidbenoj dozvoli

Darkobp:
Hvala na ovakvim brzim odgovorima :good:

Znaci overen racun ako je motor kupljen iz nekog servisa,prodavnice... a ako je od da kazem fizickog lica tamo nekog Italijana mora biti overen kupoprodajni ugovor ukoliko sam dobro shvatio??

A za carinjenje pitam dali bas motor mora da se prijavi na ulasku u zemlju ili mogu recimo da ga carinim u Novodsadskoj carinarnici jer bi motor verovano dosao na nevidjeno u gepeku od nekog vozila koje se uvozi,jer koliko mi zet rece ako ga prijavim da imam taj motor onda ceo sleper sa 5,6,7 kola mora na drugaciji ulaz da ide i drugacija je proceduraa njima na carini a to je  maltretiranje koje koje ne bih zeleo da ga izlazem

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju