Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Uvoz polovnih vanbrodskih motora iz inostranstva-sta treba od papira??

<< < (8/12) > >>

njegos68:

--- Citat: latin  01, 11, 2011, 17:14:02 posle podne ---Čini mi se da ću na ovom forumu mnogo toga naučiti o svom poslu koji već godinama unazad radim!!! :suicide:  :heat:

--- Kraj citata ---
  Čovjek se uči dok je živ..  :on_the_quiet:

broker975fx:
Sta ako je motor prosvercovan pre godinu dana,ima racun gde je kupljen ali nije carinjen tada,da li to moze sada da se legalizuje na neki nacin ili prosao voz

LSI:
 Једина ствар која би била по закону је да мотор "прошверцујеш" преко границе а онда га уредно увезеш тако што га пријавиш и оцариниш.

broker975fx:
Pa to je mnogo cimanja, tj nije za ponudu upola cene pa ako hoće hoće

MiletaStamat:
Poštovanje administratorima foruma. Imam jedno pitanje za nekog ko zna odgovor. Nameravam da u naredno vreme nabavim polovni vanbrodski motor najverovatnije Jamahu 9,9 KS u Švajcarskoj. Zanima me šta mi od papira treba da bi nju legalno registrovao kod nas. Čitao sam da treba kupoprodajni ugovor ako kupujem od fizičkog lica, a overen račun ako je u nekoj prodavnici, Šta ako motor dobijem besplatno, kako onda sa papirima. Da li takav motor može da se pošalje autobusom, a ja da u Beogradu preuzmem ili to mora na granici. Da li mogu kupoprodajni ugovor da napišem ovde, potpišem ga a da se u Švajcarskoj naknadno ubace podaci motora i prodavca, te onda tamo overi kod notara ili slično. Uh, imam više od jednog pitanja. Pozdrav za sve na forumu. Pročitao sam komentare ovde, ali nisam primetio da neko pominje Švajcarsku ili mi je promaklo. U svakom slučaju ako neko zna odgovore na moja pitanja dobro bi mi došli.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju