Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Uvoz polovnih vanbrodskih motora iz inostranstva-sta treba od papira??

<< < (5/12) > >>

Vlada 69:

--- Citat: budens72  29, 10, 2011, 10:00:56 pre podne ---Nekada sam radio u špediciji i dobro se sećam da za robu koja se uvozi, a koja se ne proizvodi u našoj državi se zaračunava carina od 1% tj. "carinsko evidentiranje".... da li je i danas tako ne znam...

--- Kraj citata ---

Nikada nije bilo tako  :).Ima slučajeva ali to je već druga priča koja nije za ovu temu i ovaj forum.Mislim,carinski zakon i slično.Da ne smaramo ljude bespotrebnim stvarima i da se ne udaljavamo od teme. :good:

Darkobp:
U svakom slucaju hvala vam svima na pojasnjavanju i detaljnoj proceduri :good:
Sad samo jos da zet nadje neko zanimljivo motorce... :smile:

:drinks:

zorter:

--- Citat: Vlada 69  29, 10, 2011, 10:11:25 pre podne ---
--- Citat: budens72  29, 10, 2011, 10:00:56 pre podne ---Nekada sam radio u špediciji i dobro se sećam da za robu koja se uvozi, a koja se ne proizvodi u našoj državi se zaračunava carina od 1% tj. "carinsko evidentiranje".... da li je i danas tako ne znam...

--- Kraj citata ---

Nikada nije bilo tako  :) .Ima slučajeva ali to je već druga priča koja nije za ovu temu i ovaj forum.Mislim,carinski zakon i slično.Da ne smaramo ljude bespotrebnim stvarima i da se ne udaljavamo od teme. :good:

--- Kraj citata ---

Vlado, mislim da je Deki mislio na robu proizvedenu u bivsim SFRJ republikama. Samo za uvoz te robe je bila carina 1%.

Proizvedenu, ne kupljenu u bivsim republikama.

maverick:
ali imate li mogucnost povrata poreza u zemlji u kojoj je motor kupljen

Vlada 69:

--- Citat: zorter  29, 10, 2011, 21:52:26 posle podne ---
--- Citat: Vlada 69  29, 10, 2011, 10:11:25 pre podne ---

--- Kraj citata ---

Nikada nije bilo tako  :) .Ima slučajeva ali to je već druga priča koja nije za ovu temu i ovaj forum.Mislim,carinski zakon i slično.Da ne smaramo ljude bespotrebnim stvarima i da se ne udaljavamo od teme. :good:

--- Kraj citata ---

Vlado, mislim da je Deki mislio na robu proizvedenu u bivsim SFRJ republikama. Samo za uvoz te robe je bila carina 1%.

Proizvedenu, ne kupljenu u bivsim republikama.

--- Kraj citata ---
l
To je neka druga priča.Potpisivanjem CEFTA sporazuma između zemalja bivše SFRJ (osim Slovenije) ukinute su carinske stope ,osim za neke poljoprivredne proizvode iz HR .Ono što nama može da bude zanimljivo a to je kupovina plovila HRVATSKOG POREKLA bez plaćanja carine u Srbiji.

Mislim da je neki član našeg foruma iz Hrvatske kupio neki čamac u Premix-u (ako se ne varam) i u Hrvatskoj nije platio carinu za njega pošto je našeg porekla.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju