Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Uvoz polovnih vanbrodskih motora iz inostranstva-sta treba od papira??

<< < (4/12) > >>

Vlada 69:

--- Citat: zorter  28, 10, 2011, 22:37:33 posle podne ---Vlado, proveri jos koja je carinska stopa za motor.

Mislim da je 1%, a za plovila, znam, da je 5%. I to je vazna informacija..

--- Kraj citata ---

Tako je.

Za uvoz novih motora potrebna je homologacija (jedna od gluposti za koju je teško dati normalno objašnjenje) a to izdaje par institucija u zemlji i košta poprilično,što para što vremena.

Za nova plovila poreklom iz HR ,BiH,CG carinska stopa je 0 % a za one iz EU ću sutra proveriti pa i to javljam (redovna stopa je 5% a ako je EU porekla smanjena je a ako ne i ukinuta potpuno),proveriću.

Nekada ,za uvoz polovnih vanbrodskih motora nije bila potrebna ta famozna homologacija ali sada su nešto menjali pa ću proveriti i to u ponedeljak pa javljam.čisto da ljudi znaju šta im treba.

Arsa:
"homologacija".  :this:

Al im je izraz.  :lol:

latin:
Na granici se zaračunava jedinstvena carinska stopa od 10% plus pdv 18% na fakturnu vrednost ili na vrednost koju odrede na granici ako je evidentno da je umanjena vrednost robe.

Vlada 69:

--- Citat: latin  29, 10, 2011, 08:40:06 pre podne ---Na granici se zaračunava jedinstvena carinska stopa od 10% plus pdv 18% na fakturnu vrednost ili na vrednost koju odrede na granici ako je evidentno da je umanjena vrednost robe.

--- Kraj citata ---

Da ,kada npr odeš u ikeu i kupiš par komada nameštaja....ili grderoba iz turske td

Ovo je nešto drugo .

budens72:
Nekada sam radio u špediciji i dobro se sećam da za robu koja se uvozi, a koja se ne proizvodi u našoj državi se zaračunava carina od 1% tj. "carinsko evidentiranje".... da li je i danas tako ne znam...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju