Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Uvoz polovnih vanbrodskih motora iz inostranstva-sta treba od papira??
Vlada 69:
--- Citat: zorter 28, 10, 2011, 13:34:38 posle podne ---Naravno da može. I carini ga na svoje ime, a onda ga proda tebi. :taunt: :yahoo:
--- Kraj citata ---
Tako je Zorteru.
Kada se na ulazu u Srbiju prave propratni carinski papiri (za prolaz robe do mesta carinjenja) treba da se rade na onoga ko je i uvoznik,odnosno krajnji korisnik.Vozač se na ulazu u Srbiju javlja špediteru ,daje mu podatke o uvozniku (na koga da pravi papire,petar petrovic,matični broj itd) i to je to.
E sad.Ti automobili koji su na kamionu se možda uvoze na neku uvozničku koja je pravno lice i za njih se prave isto propratni papiri (nezavisno od pente koja glasi na fizičko lice).Ali to ništa ne menja.Kamion je samo prevozno sredstvo za vozila i pentu za koje se prave odvojene propratnice do unutrašnje carinske ispostave za konačno carinjenje.
Kada motor dođe npr.u NS vozar javlja Darku da mu je dovezena roba,Darko obaveštava svog špeditera da preduzme dalje radnje .Po okončanom carinjenju Darko mora da plati carinski račun na kome je obračunata carina i pdv i dobija carinsku deklaraciju na njegovo ime sa kojom dalje ide u kapetaniju...
Vlada 69:
--- Citat: zorter 28, 10, 2011, 13:34:38 posle podne ---Naravno da može. I carini ga na svoje ime, a onda ga proda tebi. :taunt: :yahoo:
--- Kraj citata ---
Inače,Šabac je najpoznatija carinska ispostava za carinjenje polovnih vozila :lol: :taunt:.
Tamo važe sve "kombinacije" sa carinom :taunt:
zorter:
Vlado, sve mi je to poznato. Od poslova sa uvozom (i sam se bavio uvozom auto delova i auto kozmetike, dok sam imao svoje preduzece), do grada sa najbrojnijim autoplacevima u Srbiji.
Vlada 69:
--- Citat: Pingvin44 28, 10, 2011, 21:12:41 posle podne ---Sreca pa vanbrodski nemaju kilometarsat inace bi i na njima bila "zagarantovana" kilometraza :suicide:
--- Kraj citata ---
Bila je nekada druga fora.
Rastave motor,kao šatro rashodovan,havarisan fali mu tamo kao neki deo,isprljaju ga pa ga onda prijave da mu je vrednost 200 maraka a oni ga platili 1200.Naravno,carina se zaračunavala na tih 200 dm .A porez se koliko se sećam nije ni plaćao prilikom uvoza,nego kasnije u opštini stanovanja,možda.... :lol:
zorter:
Vlado, proveri jos koja je carinska stopa za motor.
Mislim da je 1%, a za plovila, znam, da je 5%. I to je vazna informacija..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju