ajd ponovo, ali sa digitronom.
Klasičan akumulator od 180Ah možeš da isprazniš do oko 70% kapaciteta bez posledica = 126Ah
Frižider vuče 6A samo dok mu radi kompresor, što je (odokatvino) 30% vremena sa ne preterano čestim otvaranjem. Čak i da stalno radi kompresor bez isključivanja, frižider za sat vremena izvuče 6Ah iz akumulatora. Što će reći da frižider kome STALNO radi kompresor može da potroši navedeni akumulator za 21 sat. Pod uslovom da je akumulator "svež" i da mu nije značajno smanjen kapacitet od upotrebe i neredovnog / lošeg punjenja.
Pero 70% (to jest 80%) moze da da samo GEL akumulator, ja sam dao za klasicne olovne akumulatore racunicu posto 90% brodova ima olovne... sto ce reci 30% (barem se tako pominje po netu)
e sad ... posto ja ne znam nikoga da ostavi frizider preko radnih dana ukljucen (osim ako nema struju na pontonu) ukljucice ga u momentu ulaska na brod , sto znaci da ce sigurno 4-5 sati raditi ako ne i vise dok postigne temperaturu ...
@mesechar
potrosnja 45 watti / 12 volti = 3.75 ampera
20watti panel daje realni maximum od 1 Ampera (u piku oko 1.2 ampera u idealnim uslovima) a i to je pod znakom pitanja jer uticu mnogo faktori (polozaj panela, duzina kablova, regler...)
znaci realna postrosnja je minimum 2,75 ampera.... uzmi sad ono gore sto napisah peri ubaci u jednacinu i sve ce ti biti jasno ...