procitah malopre na chatu a imam podpitanja :)
broker975fx [07:21 ]: biće korišćen samo za lap top
broker975fx [07:21 ]: znači 5mm je

marke [07:23 ]: Moze a i lap-top ne trosi toliko zar ne?
broker975fx [07:24 ]: valjda oko stotinak w
marke [07:26 ]: to je samo oko 8.3A.
broker975fx [07:27 ]: ma ja imam neku paranoju od struje
marke [07:35 ]: Kad se radi sa akumulatorom nije velika sansa da se desi katastrofa ako je osigurac blizu akumulatora jer se najcesce instalacija pali kad dodje do kratkog spoja a osigurac je daleko od akumulatora. Naime kad se zica usija od struje usija se i deo ispred osiguraca i ako izolacija izgori a zica dodirne masu napravi kratak spoj isred osiguraca i pocinje da gori sve oko sebe dok ima struje u akumulatoru znaci samo glavni osigurac blizu + kleme i 90% opasnosti je uklonjeno.
broker975fx [07:42 ]: gde mogu da kupim taj osigurač, meni stoje u kitiji daleko
broker975fx [08:02 ]: i na koji od dva akumulatora staviti osigurač jel na oba?
broker975fx [08:03 ]: pre one sklopke 1,2 i 1i 2
vako ... imam dva akumulatora jedan je devojka za sve drugi je samo za motor ... oba imaju po 75 AH.. hocu da ih pomerim sa krme na pramac... e sada mi trebaju novi kablovi
za ovaj za akumulator za motor mi treba 10 metara kabla i treba mi taj osigurac koji do sada nisam koristio, pitanje:
1 koji kabl mi treba za 10 metara
2 koji osigurac mi treba i jel ima neko kuciste ? kako ga vezujem ?
ovaj drugi akumulator koji je za sve ostalo imace 8 metara kabla sve mi je jasno posle glavnog osiguraca ...i naravno identicna dva pitanja i za ovaj akumulator :)