Autor Tema: Konektor za gorivo  (Pročitano 8348 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Pol: Muškarac
  • Dunav-Sveta reka
Konektor za gorivo
« poslato: 19, 09, 2011, 18:21:16 posle podne »
Evo jedno negativno iskustvo sa kupovinom kopije koja samo na izgled izgleda kao original ali nema tu funkciju.
U julu sam zamenio ženski konektor priključka goriva na BF 8.Pošto sam smatrao (kakva greška) da to i nije neki ključni deo za besprekoran rad motora (za razliku od samog motora) mislio sam da je glupo za tu sitnicu dati 35 eur (Elko) već uzeh u prodavnici Beomarine naočigled isti takav ali za 5 eur.

Znam da nije originalan ali sam bio siguran da će me služiti bar sezonu dve.Opet greška.

Juče mi na sred Dunava spao sa muškog priključka a kada sam pokušao da ga vratim raspao se u sastavne delove.Da ne bih sad sastavljao "lego kocke" na plovnom putu,uzeh veslo (ono čuveno alu-plastično što ga većina nas ima) da doveslam do obale ali ono puče i lopatica nestade u dubini ! Maler.
Da nije bilo jednog ribara koji me je došlepao do Banovaca morao bih da skečem u vodu i vučem ga do obale.

Pouka:Na vodi nema improvizacija i čak za tako na očigled banalne stvari kakve su crevo i konektor treba koristiti isljkučivo originalne delove (o delovima pogonske grupe to se podrazumeva)

Van mreže Zoran Marinković

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
Odg: Konektor za gorivo
« Odgovor #1 poslato: 19, 09, 2011, 18:29:46 posle podne »
 :superstition:

Da li to znači da treba "BEOMARINE" obilaziti u širokom luku.  :scare:

Da li su imali i originalni deo ili samo takav kakav si kupio?
Deda Zoran

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #2 poslato: 19, 09, 2011, 19:08:18 posle podne »
Evo jedno negativno iskustvo sa kupovinom kopije koja samo na izgled izgleda kao original ali nema tu funkciju.
U julu sam zamenio ženski konektor priključka goriva na BF 8.Pošto sam smatrao (kakva greška) da to i nije neki ključni deo za besprekoran rad motora (za razliku od samog motora) mislio sam da je glupo za tu sitnicu dati 35 eur (Elko) već uzeh u prodavnici Beomarine naočigled isti takav ali za 5 eur.

Znam da nije originalan ali sam bio siguran da će me služiti bar sezonu dve.Opet greška.

Juče mi na sred Dunava spao sa muškog priključka a kada sam pokušao da ga vratim raspao se u sastavne delove.Da ne bih sad sastavljao "lego kocke" na plovnom putu,uzeh veslo (ono čuveno alu-plastično što ga većina nas ima) da doveslam do obale ali ono puče i lopatica nestade u dubini ! Maler.
Da nije bilo jednog ribara koji me je došlepao do Banovaca morao bih da skečem u vodu i vučem ga do obale.

Pouka:Na vodi nema improvizacija i čak za tako na očigled banalne stvari kakve su crevo i konektor treba koristiti isljkučivo originalne delove (o delovima pogonske grupe to se podrazumeva)
  Kad  krene maler-da,najbolje ne izlaziti iz kuće...  :superstition:  Ja sam recimo kupio konektor za gorivo za Yamahu od 7 eura i služi me evo treća godina  :)  Tako da ne mora da znači..   :sorry: ti si imao maler,ali većina ljudi kupuje ove jeftine i manje-više nemaju problema..

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #3 poslato: 19, 09, 2011, 19:17:28 posle podne »
Naravno da ne znači da ih treba zaobilaziti ali da je deo njihovog asortimana bofl,to stoji.Budimo realni,ne verujem da su svesni šta sve prodaju ali takve stvari definitivno treba kupovati isključivo originalne.
Mada kad dobro razmislim sva palubna oprema a da ne govorim o sigurnosnoj opremi treba da je od renomiranih proizvođača.Ranije sam u Splitu kupovao neke stvari od Lalizasa i sve su bile ok ali ov stvarno nije dostojno Kineza u 44-om bloku  :taunt:

Nisu imali originalni deo ali sam mislio da pošto prodaju Lallizasovu opremu da je i ovo ok.Razmišljam da odem do njih da ih ispljujem kao potrošač ,ne da bih tražio nekakvu reklamaciju (smešna cifra od 5 eur) već jednostavno da ako hoće da budu ozbiljna firma moraju da raskinu nabavku od kokekakvih indijanaca  :slow_en:

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #4 poslato: 19, 09, 2011, 19:24:20 posle podne »

[/quote]  Kad  krene maler-da,najbolje ne izlaziti iz kuće...  :superstition:  Ja sam recimo kupio konektor za gorivo za Yamahu od 7 eura i služi me evo treća godina  :)  Tako da ne mora da znači..   :sorry: ti si imao maler,ali većina ljudi kupuje ove jeftine i manje-više nemaju problema..
[/quote]

Pazi,ko zna da li sam od sto komada baš ja kupio neki....ali recimo da na Tohatsu 9.8 dobiješ priključak ako se ne varam od mesinga !!!
Zašto to Honda ne pravi ?
To što tvoj već drugu godinu za redom radi besprekorno ne znači da te neće negde (ne daj bože) ostaviti tako da ti je prijateljski savet nabavi ti još jedan od 7 eur i štekaj ga negde na čamcu,za ne daj bože.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #5 poslato: 19, 09, 2011, 19:48:14 posle podne »

Kad  krene maler-da,najbolje ne izlaziti iz kuće...  :superstition:  Ja sam recimo kupio konektor za gorivo za Yamahu od 7 eura i služi me evo treća godina  :)  Tako da ne mora da znači..   :sorry: ti si imao maler,ali većina ljudi kupuje ove jeftine i manje-više nemaju problema..
[/quote]

Pazi,ko zna da li sam od sto komada baš ja kupio neki....ali recimo da na Tohatsu 9.8 dobiješ priključak ako se ne varam od mesinga !!!
Zašto to Honda ne pravi ?
To što tvoj već drugu godinu za redom radi besprekorno ne znači da te neće negde (ne daj bože) ostaviti tako da ti je prijateljski savet nabavi ti još jedan od 7 eur i štekaj ga negde na čamcu,za ne daj bože.
[/quote]                                                                                                                                                                                                              Znaš kako Vlado... :good: Ja sam jedno 25 godina na vodi i promijenio sam oko 20 motora dosad..  :stop: I većina su bili motori stariji od 10 godina i na svima sam imao plastične konektore...Desilo mi se jednom ili dva puta da otkažu i to mojom greškom jer kad guraš pod uglom ošteti se gumica ,što se i meni desilo.. Ali ja uvjek sa sobom nosim kutiju sa alatom koji sadrži rezervne svećice ,kluč za iste,parče creva ,par klučeva ,2 šrafcigera i oštri nož..  :) I kad mi se oštetio konektor ja sam skinuo poklopac motora i stavio crijevo direktno na pumpu i stigao tamo gdje sam krenuo..  :stop: a veslo baš i ne volim..

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #6 poslato: 19, 09, 2011, 20:21:32 posle podne »
Ma znaš,ok je to ali kad te Dunav nosi,a ti na plovnom putu,svaka majstorija se otkazuje za kasnije,znači prvo beži u kraj pa onda majstorija.

A što se tiče veslanja,ja obožavan da veslam,ali naravno ne na ovakav način već kako dolikuje :stop: :good:

Van mreže SALE NB

• Drekavac sa Srednjih voda
« Odgovor #7 poslato: 19, 09, 2011, 21:23:25 posle podne »
cccc, nego man'te se vi tih japanaca, pa neće biti takvih problema! :taunt: :taunt: :lol:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #8 poslato: 19, 09, 2011, 21:57:39 posle podne »
cccc, nego man'te se vi tih japanaca, pa neće biti takvih problema! :taunt: :taunt: :lol:

Ne bih ja imao nista protiv nekog E-tec-a .Nisam gadljiv po tom pitanju  :dance1:

Van mreže SALE NB

« Odgovor #9 poslato: 19, 09, 2011, 22:00:26 posle podne »
Eh, da nam je barem jedan pravi servis za Evinrude, pa makar bio i u Subotici.... :sorry:
Onda bi E-tec stvarno bio bez premca!

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #10 poslato: 19, 09, 2011, 22:05:23 posle podne »
   :lol: Meni je riknuo konektor baš na evinrude..   :lula:

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #11 poslato: 19, 09, 2011, 22:13:37 posle podne »
Nece nas covek da plati 30 eura za parce plastike!Onda trgovac mora da ima jeftinu a losu robu!!!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #12 poslato: 19, 09, 2011, 22:16:30 posle podne »
Nece nas covek da plati 30 eura za parce plastike!Onda trgovac mora da ima jeftinu a losu robu!!!
   :good:  :good:  :good:  :good:

Van mreže SALE NB

« Odgovor #13 poslato: 19, 09, 2011, 23:05:52 posle podne »
   :lol: Meni je riknuo konektor baš na evinrude..   :lula:

Ma to je bio neki kineski Evinrude!!! :taunt: :lol:

Van mreže bugi

• Veliki Rovac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Tajmen 525
  • Marina: Galija Visnjica
  • Veličina: 5.25
« Odgovor #14 poslato: 20, 09, 2011, 11:35:41 pre podne »
Posto ne skidam nikad crevo sa pente nemam problema ali ko svaki dan skida crevo i vraca trebalo bi da ima rezervni deo uvek u camcu osim ako nije originalni rezervoar
Kad smo vec kod prikljucaka ionako moram za Mercury danas-sutra kupiti crevo,rezervoar i sve prikljucke...Busa ce to zavrsiti kvalitetno  :good: