ronac javicu mojima sa marine za ideju ali mislim da je mrka kapa, naravno prolazicu tuda jer nema sanse da se zavlacim iza tih sticni :

: ... ali evo da ti iznesem par cinjenica
1 prolazak
ka dunavu ce nanositi mulj u rukavac i produzavati problematican deo(motori ce ga bacati iza sebe to jest
u dunavac) , samim time samo ulazak u dunavac ima efekat izbacivanja mulja koji je kratkog veka jer se tu mulj ocito stalno nanosi (od visnjice ka vrbi)
2 kao sto rekoh tu se menja stalno dubina a kada sam malo bolje pogledao sliku koju si ostavio videh da
tu dunav sam pravi vrtlog i stalno nabacuje , evo pogledaj ovu sto si okacio tacno se vidi kako dunav tu vtlozi (druga boja vode ), znac sve sto se izbaci Dunav ce jako brzo da nanese

3 deo kod vrbe koji smo do sada koristili je bolji za celu akciju jer se tu najmanje nanosi mulja , godinama je taj deo najplici (5-10 metara od vrbe)
4 i najbitnije cinjenica pod cetri :taunt: zadnjih X godina svi idemo pored vrbe, i tu i jeste obicno najplice ali nista nismo postigli da bude drasticno plice kako se planira na ovom delu
tu je ako idemo na takvu vrstu resenja najbolje da brodovi sa sirokim koritom i dubljim gazom prolaze naizmenicno kao sto je draza svake godine probijao plovni put kroz led, al od toga nema nista ...
postoji jos par ideja ali posto jos uvek nemam tacne informacije ne bih ih iznosio ...
i jos jedna stvar, mi sa sajta sada znamo gde su ali vecina ljudi nece proci nocu a da ne zakaci neku od sticni stavite neke bele kese oko njih ili nesto slicno da budu vidljivije (uvijte ih selotejpom da ih vetar ne raznese)
ajd cim dodjem pravim par krugova gore dole kroz taj deo :good: