E, ovako treba... > Brodogradnja

Korita

<< < (18/20) > >>

Zoran:

Gorance

Ajde bilo ko ali ti iz te branse.Nisam ja rekao da ce videti novo.Cisto da pogleda
oblik korita,a sva ta korita su projektovana,i lepo plove.

STG:

--- Citat: Zoran  11, 04, 2014, 14:02:35 posle podne ---
         Gorance

Ajde bilo ko ali ti iz te branse.Nisam ja rekao da ce videti novo.Cisto da pogleda
oblik korita,a sva ta korita su projektovana,i lepo plove.

--- Kraj citata ---
Maverick je pominjao izbor majstora!!!
Plovila koja kaze da su retka(tabanasi) su izgleda retka sa razlogom,nema nikoga da ih napravi,tome u prilog govore njihove godine9prosek starosti).Mada,mozda je tako i bolje.Pogledajte nase "majstore",polu naklepane dereglije zovemo brodovima i uzivamo u tome...
Bransa/struka nema veze sa ovim,u pitanju je nesto drugo.

maverick:
N eznam zasto ali kod nas na Dravi imas svega mozda 5-6 brodova od čelika...na Dunavu oko Vukovara imas nesto više....kod vas je ta kompletna priča drukcija , em sto se tiče majstora em sto se tiče iskustva. Kod nas je brodogradnja jaka na moru ali opet je to daleko od nasih kontinetalnih mogucnosti i plovnih karakteristika....Ja sam tu...kao i velika vecina koji nemaju brod...masatju da svoj sadsnji camac, odnosno camce, jednomrazmjenim za neki veci...obiteljski smo majstori , imaju se i neke radione alati...i stosta...a posto je dobrih majstora...ni jedan...ako bude opcija lim...onda cu to praviti sam s pomocu majstora iz obitelji...a najvise bih zelio neku plastiku....jer se s tim bavim sam...ali kao i obicno zelej su jedno...mogucnosti su drugo...a u nekoj salveta izbedbi ravno korito je i najjednostavnije za izradu....
Mene samo brine zastita...vidim kod vas svako mjesto ima nekog tko pjeskari...kod nas je to misaona imenica da ti netko ispjeskari dvije stare kante a ne brod....

Zoran:
               Izgleda da se ne razumemo ili ne zelimo.
               Ja sam shvatio da tamo kod njih nema tabanasa kabinasa,sto je on i potvrdio.
Na to mu ja kazem lepo da pogleda radne ladje,sve su to tabanaska korita,a nadograd-
nja je nesto drugo.E sad kada bi malo ukljucio mastu dok to gleda,a uzeo metar u ruke
mogao bi da skine mere,ali PROJEKTOVANOG korita,a ne salveta.Ali ajde necu vise o to-
me.Nas dvojica mozemo da raspravljamo na dalje samo uz pivo.
               Kad ti ide plastika od ruke,ni ovo nije lose.
http://www.amariner.net/design_kater_8m.html
http://www.bateau.com/proddetail.php?prod=GT27&cat=27#.U0f3uJzmf5M

Kapetan:
da ne jurim sad temu i gledam ko je izjavio "vecina tabanasa nema kobilicu"...
ova izjava nije bas tacna...

Iako tabanasi obicno nemaju klasicnu kobilicu , oni imaju nesto slicno...
Peskare se prave ili od kutija ili od L profila, a imaju slican (doduse manji ) uticaj na plovidbu kao i kobilica...

Ako deplasmanac ima 3 peskare... i recimo da su te kutije 3cm visoke... to mu dodje kao da ima kobilicu od 9 cm ... nije to bas kobilica ali nije ni za zanemarivanje...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju