E, ovako treba... > Brodogradnja

Korita

<< < (19/20) > >>

maverick:
Zorane razumijem ja tebe dobro......nije problem pronaci lijepo i plovno korito bilo kod nas ili kod vas pa ga kopirati...kod nas ta cijela prica s brodovima ili jahtama ili kako im vec dati ime nije tako zastupljena , mada ima nas koji to zelimo na ovaj ili onaj nacin...pricam o ovom dijelu slavonije...lako bi bilo da imam tu nekog poput Ike...ili njemu slicnih.....

Zoran:
Nista lakse.Zovnes Iku dogovorite se oko cene on dodje i napravi ti.Das mu klopu i stan.

Labud 1258:

--- Citat: Kapetan  11, 04, 2014, 19:30:36 posle podne ---da ne jurim sad temu i gledam ko je izjavio "vecina tabanasa nema kobilicu"...
ova izjava nije bas tacna...

Iako tabanasi obicno nemaju klasicnu kobilicu , oni imaju nesto slicno...
Peskare se prave ili od kutija ili od L profila, a imaju slican (doduse manji ) uticaj na plovidbu kao i kobilica...

Ako deplasmanac ima 3 peskare... i recimo da su te kutije 3cm visoke... to mu dodje kao da ima kobilicu od 9 cm ... nije to bas kobilica ali nije ni za zanemarivanje...

--- Kraj citata ---

Tog "majstora" koji pravi peskare od L profila ili od kutija treba  tamburanje  Kad se tako radi nije ni čudo kako na plovila izgledaju ...

zankiki:

--- Citat: Gorance  11, 04, 2014, 11:07:05 pre podne ---2.Pitam jer me zanima tvoje misljenje,zaista ne znam kako da shvatim-tabanas je spor zato sto je tabanas?I gde je uopste granica male/velike brzine?

--- Kraj citata ---

Evo objasniću ti na primeru. Moj tabanaš sa svoje skoro 2 tone i motorom tomos18 na trećini gasa ide po stajaćoj vodi 9km/h uz potrošnju oko 2.5 litara na sat. Na 2/3 gasa ide 11km/h, a na punom gasu 12km/h uz potrošnju 8 litara na sat. Potrošnja je u celoj priči nebitna, navodim je informativno. Da sad ne crtam grafik, možete da zamislite kako ide kriva uložena snaga/brzina.
Radi se o tome da bi brod sličnih gabarita sa V koritom na 1/3 gasa išao otprilike isto, ali bi gubici na većem gasu bili manji. To sam hteo da kažem.

maverick:

--- Citat: Zoran  11, 04, 2014, 21:25:43 posle podne ---Nista lakse.Zovnes Iku dogovorite se oko cene on dodje i napravi ti.Das mu klopu i stan.

--- Kraj citata ---

Jedino ako nije tezak na hrani  jh

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju