Anketa

Cena priveza sa vodom i strujom po danu ostanka

od 200 do 500
3 (25%)
od 400 do 700
4 (33.3%)
od 600 do 900
3 (25%)
od 800 do 1200
1 (8.3%)
od 1000 do 1500
1 (8.3%)
od 1500 do 2000
0 (0%)
od 2000 do 2500
0 (0%)

Ukupno glasova: 12

Anketa završena: 30, 09, 2011, 20:54:05 posle podne

Autor Tema: Marina Donji Milanovac - glasanje i predlozi  (Pročitano 6615 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Marina Donji Milanovac - glasanje i predlozi
« poslato: 31, 08, 2011, 20:54:05 posle podne »
Espresso predlozi da napravimo jednu malu razmenu ideja i glasanje .... Naime buduca marina u Donjem Milanovcu polako ali sigurno izranja iz Dunava, pa bi bilo dobro da damo nase misljenje o ceni priveza i o dodatnim uslugama za koje bismo bili zainteresovani...

Ova tema nikako nije obavezujuce sa Donji Milanovac ali je dobro da damo par ideja kako bi ljudi koji ce usmeravati sredstva znali sta nam je interesantno.... Glasanje je otvoreno samo za cenu priveza (vez, struja i voda), a sve ostale predloge ubacite u okviru poruka...

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
Odg: Marina Donji Milanovac - glasanje i predlozi
« Odgovor #1 poslato: 31, 08, 2011, 21:04:10 posle podne »
od dodatnih usluga mozda:

-radio stanica i fixiran neki kanal da covek moze da zatrazi servis , gorivo, pita za cene i slicno

-pomocni camac za nevolje i snabdevanje - tipa dodji da me slepujes od gospodjinog vira, ili trkni mi po gorivo ostao sam bez...

-usluga donosenja goriva sa povecanjem cenom od 10-15%

-usluga donosenja namirnica sa povecanjem cenom od 10-15% (donesi mi 3 kile luka, 2 kile krilca i 5 kila nectarovog soka i fiskalni racun)

-internet ovo bi moglo besplatno jer im je blizu posta ali max 200 dinara dnevno bez limita (protok po korisniku 1-2 mb)

-mini radnja sa nautickom opremom

-serviser motora (mozda saradnja sa lokalnim majstorima)

-info centar turisticke organizacije koji RADI , a ne da sluzi za ukras

-taxi usluge sa smanjenom cenom za obilazak okoline

eto od mene toliko :)

Van mreže broker975fx

• Pol: Muškarac
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #2 poslato: 01, 09, 2011, 00:35:46 pre podne »
Au pretera ga :)
Marina da ima pristupačan i bezbedan vez, da ima struje, neta i vode. Da ima tuševe i neko mesto gde može da se popije kafa i malo izbleji, to za recimo 500 kinti dnevno, bili bi puni konstantno, ovko će biti 20-30 eur i verovatno će biti i ovako uglavnom puni. Marina u Novom Bečeju ima sve to za 300 kinti dnevno. Meni se nekako čini da dolazi vreme  da će vlasnici marina van BGD (posebno nizvodno od BGD) postati znatno profitabilniji od BGD/NS marina.

Van mreže SALE NB

« Odgovor #3 poslato: 01, 09, 2011, 09:37:38 pre podne »
Uređena marina mora da košta. Struja, voda, vez. Pričamo o Milanovcu, gde Dunav ume da bude nezgodan i kada je leto, a tada bezbedan i zaklonjen vez vredi bogatstvo!
Ipak, to je zabačen deo Srbije, koji tek treba turistički eksponirati, tako da realno treba računati sa najmanje 10 evra za dnevni vez.
Trebalo bi ponuditi povoljnije cene za 7 i 14 dana.
Ako hoće posetu i solidan biznis, treba da naprave dve stvari: dobro opremljen supermarket na vodi ili tik uz vodu, koji bi osim uobičajenih namirnica, ponudio i najosnovniju nautičku opremu i benzinsku pumpu na vodi sa servisom za čamce i motore.
Plovilo za pomoć na vodi nije loša ideja.
U današnje vreme, mislim da se besplatan wireless podrazumeva, barem u mestu koje želi da se bavi turizmom.
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #4 poslato: 01, 09, 2011, 10:44:15 pre podne »
dule gresis , sve ovo gore sto sam napisao nece da izadje preko 5-10.000 evra
-radio stanica 300 evra
-camac za pomoc i snabdevanje 3000 evra
-mini nauticka radnja 2000 evra kontejner i 3000 evra oprema

taxi, benzin, namirnice, majstor ... sve su to honorarci koji rade od klijenta do klijenta i to dobar menadzer moze da organizuje u toku jednog dana i zaposli honorarno 3-4 studenta koji bi mogli da zarade malo para preko leta....

to sto nisi video vise camaca u milanovcu je zato sto tamo nemas gde da stanes, postojao je onaj slep i to je to, ja sam se uvece zavukao iza slepa i pored mene i jedne siklje nije bilo mesta nizasta drugo, a da ti ne pricam da sam se preko krova Chea izvlacio na slep pa preskakao ogradu da bih dosao do grada... to niko normalan ne zeli pogotovo ako ide sa familijom ...   

investicija u marinu jeste velika ali milanovac je jako dobro mesto za razvoj turizma, sa klimom slicnoj mediteranskoj sa ribljim fondom koji nije zanemarljiv sa istorijskim lokalitetima, svako moze da provede 2-3 kvalitetna dana u Milanovcu...

ujedno dobar deo manifestacija moze da se organizuje na toj lokaciji i da ima dobru posecenost...

e sad to je sve na turistickoj organizaciji da osmisli , ali ima sanse da uspe ako se pametno radi...

pa na kraju krajeva onaj lik napravi onaj hotel Aqua Star u Kladovu i sta mu fali ? a Kladovo je daleko po ponudi iza Milanovca

sa cenom od 2000 dinara tesko da ce iko stati svi ce produziti do Tekije ,  Porecke reke ili Vodenice... ali sa cenom od recimo 500 dinara svako ce da pristane da malo odmori, dospe gorivo i provijant , proseta gradom , za male pare popije kafu u najboljem kaficu , vecera pizu u glavnojh ulici , dobacuje lokalnim mestankama, a ujutru ce da popije kafu kod sebe na ladji ili kod kolege nauticara ... e za 500 dinara svako a za 2000 dinara poneko...

pa koliko nas prodje pored gradista jer nece da plati 2400 ? a svi bismo rado posetili sve sto tamo ima... ja sam se zadnji put vezao za neki slep ispod gradista i nista nisam video niti dinar u njemu potrosio a da je cena bila kao na plazi raj ostavio bih sigurno oko 30 40 evra (hrana, pice , zene... )...

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
  • plovilo: Linssen 29.9 ac gs
« Odgovor #5 poslato: 01, 09, 2011, 12:05:27 posle podne »
Plovilo duzine 10m u boljim Bgd marinama placa mesecno oko 150e+- (tj.izadje oko 5e/dan). Tu je placeno: vez sa cuvanjem 24h, voda, struja, interenet i ponegde parking, a gorivo je +10%. Dnevni zakup ne znam da li je predvidjen, ali bi bio dosta skuplji od 5e.
U Gaju Milos naplacuje 5e/dan i daje kakav-takav vez, struju, vodu i ima parking i restoran za posetioce, a cena mu je bila ista za dan ili vise dana.
U Boljevcima je dnevno koriscenje kucice sa 2 kreveta za vas ili vase posetioce sa toplom vodom, wc, klima, struja i vez, a i parking oko 25e/dan (kazu da se dobija i dorucak, ali to nisam proveravao).
U D.Milanovcu tesko da mogu da se odrze Bgd cene, kao sto se tesko odrzavaju u V.Gradistu.
Cena od 10e/dan, a 5-7e za 3-5 dana bi bila realnija.
Ukoliko se u Smederevu uskoro napravi nova marina u neko pristojno vreme imali bi pocetak realizacije plana da na svakih 30-50km postoji pristojan i siguran vez i pored svih prednosti opustenog i ocekivanog  putovanja smanjili bi namernici zalihe vode, goriva i hrane koje sada vuku sa sobom i time umanjuju prostor na svome plovilu, a i povecanu potrosnju goriva.
Današnji dan je početak ostatka moga života....

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #6 poslato: 01, 09, 2011, 12:39:16 posle podne »
miso slazem se sa tobom , samo da napomenem da je na Aqua Marini cena vise nego upola jeftinija , za jedrilicu od 12 metara sa pojacanom strujom , za klimu i grejanje , vez je 70 evra , struja , voda, parking, internet .... jedino nema usluge sipanja goriva...

mozda i sto kaze miza 10 evra ali moraju da pruze nesto za to ... pa makar besplatnu kafu ....

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #7 poslato: 01, 09, 2011, 12:58:45 posle podne »
Aqua (kao najbolja u Visnjickom rukavcu) i susedne slabije marine nizim cenama kompenzuju lose okruzenje.
Ali bolje marine u Bgd (Nautec i Goga na Dunavu i Yachting na Savi) imaju slicne cene onoj koju sam naveo.

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #8 poslato: 01, 09, 2011, 13:14:02 posle podne »
Tako je.
A to sto ima malo plovila je i zato sto nema takvih marina na tom, za mnoge nauticare, dugackom i nepoznatom putu.
Pa, sad covek nije pametan sta je uzrok, a sta posledica. Veca cena moze dovesti do gasenja marine zbog slabe posete, a manja zbog realno ne malih troskova.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #9 poslato: 01, 09, 2011, 13:21:03 posle podne »
@misha
slazem se , a sta se desava sa tim marinama ubeogradu kada krene ledohod ? to mi nikad nije bilo jasno
doduse ni za ovu i milanovcu mi nije najjasnije sta se desava u tom momentu

ove snimke sam napravio pre dve godine odprilike a zna da bude i gore...

ujedno taj koji uloazi pare u marinu i ostane bez dinara i ocekuje zaradu vec prvog meseca grdno se vara , mora da ulaze jos minimum dve godine u marketing pa ako na kraju druge bude, sto se operativnih kostanja tice, na nuli znaci da je uspeo a povratak investicija recimo za 5-7 godina

@dule
e vidis ta ideja sa ribolovcima je nesto sto treba njihova turisticka organizacija da nam ponudi ... meni se to jako svidja ...

Van mreže Misha D

• Kapitalac Dunavski
« Odgovor #10 poslato: 01, 09, 2011, 13:27:27 posle podne »
Marine pomenute u mom tekstu imaju zimske vezove-parkinge (Nautec kod Uradi sam Nbg, Goga na Zrenjaninskom putu, a Yahcting u samoj marini na NBgd). To je i pametnije i sigurnije nego cistiti led i sneg zimi uz stalni rizik potapanja zbog ne brige vlasnika.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #11 poslato: 01, 09, 2011, 13:49:22 posle podne »
uh toga sam se i bojao ... znam da mora tako ... mada je to po meni losa varijanta jer onda zimi nemas brod :( a zimi je reka carobna !

kod nas se brodovi redovno obilaze pogotovo kada led krene da otapa , za sada nije bilo problema sa tim , obaveza vlasnika je da da ocisti svoj brod a obaveza marine je da ocisti staze sto redovno rade, tako da bez problema dodjes do svog broda bez bojazni da ces se okliznuti o led...

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #12 poslato: 01, 09, 2011, 18:01:56 posle podne »
Kap.ocigledno ne znas situaciju u Milanovcu.
Kao i svuda i tamo je besparica,mnogo veca nego ovde kod nas.Za sve to sto si nabrojao treba bar 2-3 coveka,znaci 2-3 plate+socijalno,a to nema ko da plati.Majstora za motore nemaju(donosio sam ovde ujakov evinrude na popravku),radnja za nauticku opremu u koju ce da udje Dule i jos mozda 5 coveka za godinu dana ne znam kome se isplati,ipak tuda prodje svega 2-3 camca dnevno u toku leta,a nekad i ni jedan.
Lepo kaze broker,siguran i pristupacan vez za razumnu cifru i to je to.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #13 poslato: 01, 09, 2011, 20:44:18 posle podne »
ja vas stvarno ne razumem , pa isto tako je izgledalo i V Gradiste pa evo sada imaju sve jer je dosao lik i ulozio , lik je sada kupio i brod sa recimo 200 mesta za voznju gore dole, napravio restorane i hotele  ove godine i polako mu se vraca lova ... sto to isto ne bi mogao i Milanovac?

slazem se da malo ljudi ide na dole ali vecina nauticara u beogradu nema neko veliko iskustvo i boji se da krene 100 km do prve marine , ali bi na 50 km dosta njih krenulo bez problema ....

ujedno ja navedoh samo mini nauticku radnju koja bi zahtevala zaposlenog sve ostalo sto sam naveo to su honorari koji se isplacuju iz prihoda a ne po fixnoj plati ...

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #14 poslato: 01, 09, 2011, 22:23:22 posle podne »
Možda Piter Mank ovo pročita pa uloži u marinu u Milanovcu..  :taunt:  :taunt: